Ukrainas AM informē par ASV inspektoru vizīti Krimā

© Sputnik / Николай Лазаренко / Pāriet pie mediju bankasASV un Ukrainas karogi
ASV un Ukrainas karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Paredzēts, ka inspekcijas grupa, kurā strādās arī Dānijas un Kanādas pārstāvji apmeklēs armijas daļas un vienības konflikta zonā Donbasā.

RĪGA, 11. novembris — Spunik. ASV daudznacionālā inspekcijas grupa 13. novembrī ieradīsies Ukrainā ar mērķi kontrolēt militāri politisko situāciju valsts centrālajā un dienvidaustrumu rajonos, kā arī Krimā vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba paziņojumu.

Paredzēts, ka inspekcijas grupa, kurā strādās arī Dānijas un Kanādas pārstāvji apmeklēs armijas daļas un vienības konflikta zonā Donbasā. 

"Turklāt ASV puse iekļāvusi inspekcijas rajonā Krimas Autonomās Republikas teritoriju, kas kārtējo reizi apliecina: ASV neatzīst pussalas aneksiju no Krievijas Federācijas puses," — paziņojuši Ukrainas AM ģenerālštāba pārstāvji.

Atzīmēts, ka inspekcijas grupas vizīte notiks saskaņā ar Līgumu par konvencionālajiem bruņotajiem spēkiem Eiropā.

Спецпредставитель США по Украине Курт Волкер, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
Volkera slepenā vizīte Ukrainā. Porošenko Vašingtonai vairs nepatīk

Informāciju par ASV militāro inspektoru vizīti Krimā apgabala valdības vicepremjers Dmitrijs Polonskis nodēvēja par Ukrainas militārpersonu kārtējo slimo fantāziju.

"Man šķiet, tā ir Ukrainas militārpersonu kārtējā slimā fantāzija, kuri ir tik vareni un neatkarīgi, ka no viņiem nekas nav atkarīgs ne valstī, ne arī aiz tās robežām. Kad viņi tik brīvi sāk rīkoties ar svešām teritorijām, rodas ne tikai neizpratne, bet arī neliekuļoti smiekli," — viņš teica sarunā ar RIA Novosti.

Politiķis uzsvēra, ka ārvalstu militārās inspekcijas var apmeklēt Krimu tikai ar Krievijas ielūgumu.

"Jautājumā par jebkādu ārvalstu armiju vizītēm Krimas Republikas teritorijā jāsaka: Krimā var būt tikai viena armija — Krievijas Federācijas armija. Citas armijas Krimā nav un nevar būt nekā citādi, kā vien draudzīgā vizītē saskaņā ar Krievijas ielūgumu," — piebilda Krimas valdības vicepremjers.

Krima iekļāvās Krievijas sastāvā saskaņā ar referenduma rezultātiem 2014. gadā pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Par atkalpievienošanos Krievijai nobalsoja 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka pussalas piederības jautājums ir "galīgi noslēgts.

Ziņu lente
0