Ukrainā strādā 450 NATO instruktori

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСолдаты НАТО
Солдаты НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban Ukrainā strādā 450 instruktori, Aizsardzības ministrijā un Ģenerālštābā atrodas seši augsta ranga stratēģiskie padomnieki un 60 padomnieki no 13 Ziemeļatlantijas alianses valstīm.

RĪGA, 19. oktobris – Sputnik. Ukrainas Bruņoto spēku karavīrus apmāca vairāk nekā 450 NATO instruktori, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz informācijas aģentūru UNIAN.

Украинские военнослужащие, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ukraina kļūst par ekstrēmistu bāzi Eiropā

Ukrainas aizsardzības ministrja pirmais vietnieks Ivans Rusnaks sarunā ar aģentūru pastāstījis, ka instruktori no septiņām alianses valstīm strādā poligonos un mācību centros. Pie tam Ukrainas Aizsardzības ministrijā un Ģenerālštābā strādā seši augsta ranga stratēģiskie padomnieki un 60 padomnieki no 13 Ziemeļatlantijas alianses valstīm.

Nākotnē Ukraina plāno iekļauties NATO. 2016. gadā valsts parlaments ieviesa grozījumus likumdošanā, kas paredz valsts militāro struktūru atbilstības nodrošināšanu Ziemeļatlantijas alianses standartiem līdz 2020. gadam. Varasiestādes apgalvo, ka Ukrainas karavīru apmācības norit tieši šī nolūka dēļ. Iepriekš valsts prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka Kijeva ir apņēmusies turpināt dialogu par iestāšanos Ziemeļatlantijas aliansē, taču vēl nav gatava iesniegt pieteikumu. Patlaban Ukrainas valdība gatavojas apņēmīgi strādāt, lai atbilstu alianses kritērijiem.

NATO bijušais ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens norādīja, ka Ukrainai būšot nepieciešams ļoti ilgs laiks, lai panāktu atbilstību NATO standartiem.

Ziņu lente
0