Eiropas Padome samazina štatu par 10% pēc Krievijas lēmuma apturēt iemaksas

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasEiropas Padomes ēka Strasbūrā
Eiropas Padomes ēka Strasbūrā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EPPA jaunā vadītāja Stella Kiriakidesa norādīja, ka Maskavas lēmums apturēt 2017. gada iemaksas Eiropas Padomes budžetā ir ārkārtējs izaicinājums.

RĪGA, 11. oktobris — Sputnik. Pēc Krievijas lēmuma neveikt daļu iemaksu Eiropas Padomes 2017. gada budžetā, organizāciju nāksies pārstrukturizēt un samazināt personālu par 10%, paziņojis Eiropas Padomes ģenerālsekretārs Tūrbjorns Jāglands, vēsta RIA Novosti.

"Finansiālo problēmu var risināt, jūs runājat par Krievijas Federāciju, tie ir 10% budžeta, mums nāksies restrukturizēt organizāciju, samazināt personālu par 10%," — viņš teica, atbildot uz parlamentāriešu jautājumiem Eiropas Padomes Parlamentārā asamblejā.

"Tas ir grūti, taču to var izdarīt, un mums jāatrisina šī krīze, jānoregulē tā," — viņš piebilda.

Eiropas pils Strasbūrā - Sputnik Latvija
EPPA sūdzas par naudas trūkumu

Iepriekš jaunā Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas vadītāja (EPPA) Stella Kiriakidesa, kura tika ievēlēta 10. oktobrī, paziņoja, ka Maskavas lēmums apturēt 2017. gada iemaksas Eiropas Padomes budžetā ir ārkārtējs izaicinājums.

Kiriakidesa piebilda, ka Eiropas Padomes iestādēm jāstrādā kopā, lai risinātu šo jautājumu.

Pēc notikumiem Krimā (Krimas pussalas un Sevasotopoles pilsētas pievienošanās Krievijai 2014. gadā saskaņā ar referenduma rezultātiem) EPPA atņēma Krievijas delegācijai tiesības balsot, piedalīties asamblejas vadošo iestāžu darbībā un vēlēšanu monitoringā ES valstīs.

Rezultātā Krievijas delegācija pameta EPPA līdz 2015. gada beigām un pēc tam nolēma nenosūtīt jaunos akreditācijas dokumentus, taču neatteicās no darba ar EP.

EPPA. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
EPPA vadītājs Maskavā vēlas apspriest dialoga atsākšanu ar Krieviju

Šī gada jūnija nogalē Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs informēja EP ģenerālsekretāru Turbjernu Jaglandu par Krievijas lēmumu apturēt daļu iemaksas Eiropas Padomes (EP) budžetā par 2017. gadu līdz brīdim, kad nacionālās delegācijas pilnvaras EPPA tiks atjaunotas pilnībā. Krievijas Valsts domes spīkeris Vjačeslavs Volodins informēja, ka runa ir par summu aptuveni 11 miljonu eiro apmērā.

Krievija pieprasa atcelt visas pret to vērstās sankcijas EPPA un grozīt asamblejas reglamentu, kas patlaban ļauj anulēt nacionālo delegāciju balsstiesības.    

Ziņu lente
0