Pasaules brīvie latvieši pieprasa paaugstināt dzimstību

© Pixabay / tashaGrūtniece
Grūtniece - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules brīvo latviešu apvienība vēlas, lai Latvijas valdība darītu visu iespējamo demogrāfiskās situācijas uzlabošanai valstī.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. Varas iestādēm ir jādara viss iespējamai, lai samazinātu iedzīvotāju emigrāciju un palielinātu dzimstību Latvijā. Šādas prasības izvirzīja Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) pārstāvji rezolūcijā, kura pieņemta ikgadējā sēdē, vēsta mixnews.lv.

Rezolūcijā PBLA locekļi izteica arī atzinību un pateicību varas iestādēm par kopienas atbalstu un kultūrai un izglītībai nepieciešamā finansējuma palielināšanu. Taču, neskatoties uz to, Brīvie latvieši neaizmirsa pieminēt arī par to, ka valdības pienākums ir sekmēt iedzīvotāju labklājības pieaugumu.

Чемодан на дороге - Sputnik Latvija
Viedoklis
Līdzināties! Mierā! Kāpēc vietējie iedzīvotāji bēg no Baltijas valstīm

Trīs dienas ilgajās PBLA valdes sēdēs piedalījās 16 latviešu organizāciju pārstāvji no visas pasaules. Citu jautājumu vidū viņi apsprieda kopienas sadarbību un atbalstu, drošības un ekonomikas problēmas, izglītību un demogrāfiju, kā arī gatavošanos Latvijas simtgades svinībām.

Turklāt PBLA valde apstiprināja nākamā Vispasaules latviešu ekonomikas un inovācija foruma organizēšanu Valmierā 2018. gada jūnijā.

Tāpat PBLA vērsās pie savām locekļu organizācijām visā pasaulē ar aicinājumu darīt visu iespējamo, lai nodrošinātu Baltijas valstu drošību un ASV, Kanādas un ES bruņoto spēku dalības turpināšanu to aizsardzības stiprināšanā.

2016. gadā, tikšanās laikā ar ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu, Brīvo latviešu apvienības un Eiropas latviešu apvienības pārstāvji izklāstīja praktisko pasākumu realizēšanas nolikumus, lai atbalstītu iedzīvotāju reemigrāciju, šo pasākumu skaitā ietilpa maksimāla sabiedrības integrācijas procesa vienkāršošana latviešiem, kuri kādu laiku iepriekš aizbraukuši uz ārzemēm, taču vēlāk nolēmuši atgriezties dzimtenē.

Toreiz ekonomikas ministrs uzsvēra, ka veiksmīgai reemigrācijas plāna īstenošanai Latvijai ir jānodrošina cilvēkus, kuri nolēmuši atgriezties, ar adekvātām darba vietām, dzīvesvietas pieejamību un saistošu kultūras vidi. Turklāt visiem šiem pasākumiem, atzīmēja Ašeradens, ir jābūt iekļautiem valsts struktūru reālajos darba plānos.

Ziņu lente
0