Ukrainas karavīri piekāvuši NATO instruktorus no Lietuvas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Donbasa teritorijā noticis incidents starp Ukrainas Bruņoto spēku karavīriem un NATO instruktoriem no Lietuvas.

RĪGA, 24. septembris — Sputnik. Luganskas rajona apdzīvotajā vietā Teploje Staņično noticis incidents starp Ukrainas Bruņoto spēku 14. brigādes karavīriem un NATO instruktoriem no Lietuvas, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz izdevumu "Ekonomika segodņa".

Kautiņa rezultātā trīs instruktori nogādāti Harkovas slimnīcā ar vairākiem lūzumiem un asinsizplūdumiem. Ukrainas kara prokuratūra uzsākusi incidenta izmeklēšanu.

NATO bataljona karavīra formastērpa uzšuve - Sputnik Latvija
Viedoklis
Svešinieki pilsētā: kā ārvalstu karavīri uzvedas Lietuvā

Noskaidrojies, ka incidents izcēlies pēc tam, kad 12. septembrī lietuvieši izvarojuši divas nepilngadīgas meitenes, turklāt ārvalstu algotņi atļaujas nekaunīgi un augstprātīgi izturēties pret vietējiem iedzīvotājiem un karavīriem, taču tiesībsargājošās iestādes nevēlas spert atbilstošus soļus, uzsver izdevums "Ekonomika sedogņa", atsaucoties uz LTR Tautas miliciju.

Situāciju Sputnik Lietuva komentēja Stratēģiskās plānošanas institūta direktors, politisko zinātņu doktors, profesors Aleksandrs Gusevs.

"NATO spēki, kas cita starpā tiek dislocēti kontakta zonā (Donbasā — red.), uzvedas briesmīgi. Es uzskatu, ka ir attaisnojama Ukrainas armijas karavīru linča tiesa pār NATO karavīriem, jo tamlīdzīgas lietas nav pieļaujamas, tās neiekļaujas nekādās normās. Visi ļoti labi saprot, ka šie NATO karavīri, pēc būtības, nesaņems nekādu sodu — labākajā gadījumā viņus uz dažām dienām iesēdinās karcerī, un ar to viss beigsies," — savu viedokli pauda profesors Aleksandrs Gusevs. 

Ziņu lente
0