Krievijas vēstniecība Lielbritānijā salīdzinājusi Borisu Džonsonu un Sergeju Lavrovu

© Estonian Army photo via APLielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons vizinās tankā savas vizītes laikā Igaunijā
Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons vizinās tankā savas vizītes laikā Igaunijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons sēdies tankā, atrasdamies vizītē Igaunijā, armijas pilsētiņā Tapā, kur dislocēti NATO bataljona karavīri.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Krievijas vēstniecība Lielbritānijā ironiski komentējusi internetā publicētās Lielbritānijas ārlietu ministra Borisa Džonsona fotogrāfijas, kas uzņemtas viņa vizītes laikā armijas pilsētiņā Tapā Igaunijā. Savas vizītes laikā politiķis vizinājies tankā, vēsta Sputnik Igaunija.

"Ārlietu ministram Lavrovam nav vajadzības braukt tankā, lai paustu savu viedokli. Viņš labprātāk paļaujas uz konsekventu pieeju izteikumos un situācijas attīstībā," — teikts Krievijas diplomātiskās misijas publikācijā Twitter.

​Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons ieradies vizītē Igaunijā, lai piedalītos ES ārlietu ministru neformālajā apspriedē, ko organizēja Tallina EP prezidentūras ietvaros.

ASV prezidents Donalds Tramps NATO samitā Briselē - Sputnik Latvija
Tramps aizvainojis Eiropas līderus, pilsētas, kurās viņi dzīvo, un valstis, ko viņi vada

8. septembrī politiķis apmeklēja kara pilsētiņu Tapā, kur tikās ar Igaunijā dislocētajiem britu karavīriem. Vienības komandieri iepazīstināja Džonsonu ar NATO militārās grupas darbību. Pēc brīfinga ministrs pārģērbās militārā formastērpā un pavizinājās tankā kopā ar britu karavīriem.

Saskaņā ar NATO samita lēmumu par austrumu flanga pastiprināšanu, Igaunijā dislocēti 1200 alianses karavīri, kuru vidū ir 800 kareivji no Lielbritānijas un 400 karavīri no Francijas. Lielbritānija nosūtījusi uz Igauniju armijas mašīnas Warrior, tankus Challenger 2 un bezpilota izlūkošanas lidaparātus. Arī Francija piešķīrusi militāro tehniku — tankus Leclerc, kājnieku mašīnas VBCI un bruņumašīnas VAB.

Ar Tapas pilsētas garnizonā dislocēto NATO bataljonu sadarbosies Igaunijas Aizsardzības spēku 1. kājnieku brigāde.

Krievijas Valsts domes plenārsēde. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievija atbildējusi uz Džonsona aicinājumu pievienoties ASV vadītajai koalīcijai
NATO bataljona galvenais uzdevums karadarbības apstākļos — pārvietošanās galveno spēku avangardā, izlūkošana un pretinieka destabilizācija.

Krievijas valdība vairākkārt informējusi, ka nevēlas saasināt spriedzi attiecībās ar NATO ne Baltijas reģionā, ne citviet pasaulē, un uzsvēra, ka Krievija neuzbruks nevienai NATO valstij. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paudis viedokli, ka NATO ir ļoti labi informēta par to, ka Maskava neplāno uzbrukumu, taču vienkārši aizbildinās ar "Krievijas draudiem", lai izvietotu lielāku skaitu tehnikas un spēku Krievijas robežu tuvumā.

Ziņu lente
0