Krievijas politiķis komentējis ASV veikto ISIS vadoņu evakuāciju Sīrijā

© DELIL SOULEIMAN / AFPASV militārās tehnikas dislokācija pie Darbasijas ciema Sīrijā. Foto no arhīva
ASV militārās tehnikas dislokācija pie Darbasijas ciema Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Augustā ASV Gaisa karaspēki evakuējuši no Deir ez Zoras vairāk nekā 20 ISIS lauka komandierus un viņu tuvākos sekotājus.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" lauka komandieru evakuācija no Deir ez Zoras pilsētas Sīrijā ar ASV GKS spēkiem ir apstiprināta gandrīz pilnībā, tātad ASV joprojām uzskata, ka tās pienākums ir cīņa pret Krieviju, uzskata Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Francis Klincēvičs, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš informācijas avots no militāri diplomātiskajām aprindām paziņoja, ka ASV GKS augustā evakuējuši uz Sīrijas ziemeļiem no Deir ez Zoras vairāk nekā 20 ISIS lauka komandierus un viņu tuvākos ISIS kaujiniekus. Aģentūras sarunbiedrs piebilda, ka tamlīdzīga evakuācija organizēta arī agrāk. Savukārt ASV vadītās koalīcijas pārstāvis paskaidroja aģentūrai, ka tā neesot taisnība.

Города мира. Дамаск - Sputnik Latvija
Sīrija aicinājusi ANO atlaist starptautisko koalīciju ASV vadībā

"Lai kā tā saucamās antiteroristiskās koalīcijas štābs censtos noliegt ziņas par vairāk nekā 20 kaujinieku lauka komandieru evakuāciju no Deir ez Zoras pilsētas rajona ar amerikāņu helikopteru spēkiem, ASV darbību ilggadējā pieredze, tostarp arī Afganistānā, pārliecina mūs, ka tas viss ir gandrīz simtprocentīgi ticams. Kā cilvēks, kuš bijis šajā karā, varu apgalvot, ka amerikāņu tiešas darbības modžahedu pusē mēs izjutām nepārtraukti," — rakstīja Klincevičs savā lapā Facebook.

Pēc viņa domām, nav nepieciešams arī atskats vēsturē. Poliutiķis uzskata, ka minēto tendenci apliecina arī kaujiniekiem paredzētie koridori no sabiedroto šķietami aplenktās Rakas pilsētas Sīrijā, par ko rakstīja mediji visā pasaulē.

"Protams, Deir ez Zora nav Raka. Šeit vairs neizdosies izvest simtiem kaujinieku. Taču runa nebūt nav par kaujinieku skaitu. Šķiet, ASV joprojām uzskata, ka to pastāvēšanas jēga ir konfrontācijā ar Krieviju, un tas, maigi sakot, neiedveš optimismu," — noslēgumā piebilda Francis Klincevičs. 

Ziņu lente
0