Portāla "Myrotvorets" bāzē iekļauti Širvinds un amerikāņu mūziķis Karlins

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasŠirvinds. Foto no arhīva
Širvinds. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portālā publicētā informācija liecina, ka Širvinds iekļauts bāzē par "apzinātu Ukrainas valsts robežas pārkāpumu – nelikumīgu viesizrāžu darbību Krievijas īslaicīgi okupētajā Krimā". Karlins nokļuvis portāla datu bāzē analoģisku iemeslu dēļ.

RĪGA, 29.augusts — Sputnik. Krievijas aktieris, Maskavas Satīras akadēmiskā teātra mākslas vadītājs Aleksandrs Širvinds un ASV rokmūziķis, Alex Carlin Band grupas līderis Karlins iekļuvuši skandalozajā ukraiņu portāla "Myrotvorets" datu bāzē par Krimas apmeklēšanu, vēsta RIA Novosti.

Portālā publicētā informācija liecina, ka Širvinds iekļauts bāzē par par "apzinātu Ukrainas valsts robežas pārkāpumu — nelikumīgu viesizrāžu darbību Krievijas īslaicīgi okupētajā Krimā". Karlins nokļuvis portāla datu bāzē analoģisku iemeslu dēļ.

Ukrainas Drošības dienests - Sputnik Latvija
Viedoklis
UDD: labā vārda brīvība

Portāls "Myrotvorets" ir slavens ar skandalozajām publikācijām, kurās minēti žurnālistu, pašpasludināto Doņeckas un Luganskas TR zemessargu un citu pilsoņu dati, kurus sauc par "dzimtenes nodevējiem". Vasarā tas publicēja informāciju par žurnālistiem (to starpā bija arī ārvalstu mediju pārstāvji), kuri saņēmuši Doņeckas un Luganskas TR akreditācijas, norādot viņu kontaktinformāciju. Vēlāk daudzi viņu vidū saņēmuši draudus.

Toreiz bijusī EDSO mediju brīvības pārstāve Dunja Mijatoviča nosauca šīs publikācijas par "satraucošu soli, kas varētu vēl vairāk apdraudēt žurnālistu drošību". Portāla "Myrotvorets" īpašnieku rīcību kritizēja arī oficiālā Krievijas ĀM pārstāve Marija Zaharova. Viņa nosauca publikācijas par "tiešu aicinājumu izrēķināties ar žurnālistiem".

Krima kļuva par Krievija reģionu pēc referenduma pussalā 2014.gadā martā, kurā 96,77% Krimas republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par iestāšanos Krievijas sastāvā. Krimas varas iestādes organizēja referendumu pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014.gada februārī.

Ukraina joprojām uzskata Krimu par savu, taču īslaicīgi okupētu teritoriju.

Krievijas vadība vairākkārt paziņojusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, atbilstoši starptautiskajiem likumiem un ANO Statūtiem nobalsoja par atkalapvienošanos ar Krieviju. Pēc Krievijas prezidenta vārdiem, Krimas jautājums "ir neatgriezeniski slēgts".

Ziņu lente
0