Cik izmaksā Francijai Makrona skaistumkopšana

© REUTERS/Patrick Kovarik/PoolFrancijas līderis Emanuels Makrons
Francijas līderis Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas līderis Emanuels Makrons aicina pilsoņus ievērot stingras ekonomijas režīmu, kamēr pats tērē desmit tūkstošus eiro vizāžistiem un frizieriem.

RĪGA, 26.augusts — Sputnik. Trīsdesmit deviņus gadus vecais Francijas vadītājs Emanuels Makrons, kurš atgriezies no viena no, iespējams, īsākajiem prezidenta atvaļinājumiem mūsdienu Francijas vēsturē, uzreiz nokļuva žurnālistu ielenkumā, ko izraisījusi viņa neiedomātie tēriņi kosmētikai, vēsta The Guardian.

Franču žurnālisti atklājuši divus rēķinus uz deviņiem un sešpadsmit tūkstošiem eiro, kuri pieder Makrona personīgajam vizāžistam Natašai M, kura, pēc dažiem informācijas avotiem, strādājusi ar prezidentu jau viņa priekšvēlēšanu kampaņas laikā. Francijas līderis pats uzstāja, lai vizāžiste pāriet uz darbu pie viņa Elizejas pilī.

Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija
Makrona vizāžiste saņēmusi 26 tūkstošus eiro par trīs mēnešus ilgu darbu Elizejas pilī

Sanāk, ka sejas kopšanai un grimam Makrons tērē ap astoņiem ar pusi tūkstošiem eiro mēnesī. Un atliek vien zīlēt, vai šajā summā ietilpst arī viņa sievas Brižitas vizāžista pakalpojumi.

Makrona palīgi, uzzinot par apvainojumiem naudas izķēdēšanā pret viņu, sākuši taisnoties, apgalvojot, ka šādu rēķinu par grimu vairāk nebūs.

Taču Makrons nav pirmais franču līderis, kurš tērē tik daudzas naudas savam izskatam. Viņa priekštecis, Fransuā Olands tika apvainots par "šampūnu sociālismu" pēc tā, kad kļuva zināms, ka viņš tērē ap deviņiem tūkstošiem eiro personīgajam frizierim katru mēnesi. Tik augsta friziera darba alga tika skaidrota ar to, ka viņam ir jāspēj savest kārtībā prezidenta matus jebkurā brīdī un viņš nevar strādāt ar citiem klientiem.

Tāpat ir zināms, ka bijušais Francijas prezidents Nikolā Sarkozī tērēja vizāžistu pakalpojumiem ap astoņiem tūkstošiem eiro mēnesī.    

Ziņu lente
0