Politika

Polijas premjerministre: Varšavai ir tiesības uz reparācijām no Vācijas

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasPolijas premjerministre Beāta Šidlo
Polijas premjerministre Beāta Šidlo - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas valdības vadītāja Beāta Šidlo uzskata Poliju par Otrā pasaules kara upuri un domā, ka būtu taisnīgi pieprasīt reparācijas no Vācijas.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Polijas premjerministre Beāta Šidlo paziņojusi, ka Polijai ir tiesības uz reparācijām no Vācijas par Otrā pasaules kara sekām.

Nesen Polijā paplašinājās diskusija par reparācijām no Vācijas par zaudējumiem, kas nodarīti Otrā pasaules kara laikā. Piemēram, par to, ka Polija nav noraidījusi reparācijas, informēja valdošās partijas "Tiesības un taisnība" līderis Jaroslavs Kačinskis.

Polijas karogs - Sputnik Latvija
Viedoklis
Polija – Vācijai: mēs izglābām jūs no krieviem. Maksājiet

"Polija runā par taisnīgumu. Polija norāda, kas ir jāpaveic. Mēs esam Otrā pasaules kara upuri. Mēs esam upuri, kuru zaudējumi vēl nekādā veidā nav kompensēti," — skaidroja Šidlo preses konferencē Varšavā.

"Šodien runa par reparācijām ir atgādinājums par taisnīgumu, par to, kas pieder Polijai. Ja runa ir par balsīm, kas kritizē šos uzskatus, kam ir cits viedoklis, viņiem vispirms jāpaskatās vēsture un jāatceras, kas notika Polikas zemē Otrā pasaules kara laikā," — piebilda politiķe.

Ziņu lente
0