Merkele atteikusies automātiski atbalstīt ASV karā pret Ziemeļkoreju

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasКанцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности
Канцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kanclere Angela Merkele uzskata, ka militārs risinājums Ziemeļkorejas problēmai nav vajadzīgs – diplomātiskie pasākumi vēl nav izsmelti.

RĪGA, 24. augusts — Sputnik. Berlīne nevēlas automātiski stāties Vašingtonas pusē, sākoties militārai konfrontācijai ar Ziemeļkoreju, paziņojusi valsts kanclere Angela Merkele, vēsta RIA Novosti.

"Teikšu nepārprotami: nē. Nesaskatu militāru risinājumu Ziemeļkorejā un uzskatu to par pilnīgi nepareizu. Domāju, ka diplomātiskie līdzekļi līdz šim nav pilnībā izmantoti," – paziņoja kanclere intervijā, kas tika pārraidīta izdevuma Handelsblatt vietnē.

Šo informāciju Merkele sniedza, jautāta par to, vai Vācija "automātiski nostāsies amerikāņu pusē" gadījumā, ja tiks kurināts karš, ņemot vērā neseno ASV un KTDR attiecību saasināšanos.

"Nē, automātiski – ne," — konstatēja kanclere.

Iepriekš Krievijas ĀM informēja, ka situācijas risinājums ar spēku KTDR novedīs pie katastrofas, tāpēc Maskava aicina visas valstis izturēties savaldīgi, risinot problēmu pussalā, paziņoja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

"Jebkurš mēģinājums ar spēku atrisināt Korejas pussalas problēmas novedīs pie kolosāla mēroga traģēdijas, milzīgiem cilvēku upuriem visu konflikta pušu iedzīvotāju vidū, humanitārās, ekonomiskās un, protams, ekoloģiskās katastrofas. Aicinām visas valstis izturēties savaldīgi un censties nepieļaut, lai situācija aizietu līdz tā saucamajam neatgriešanās punktam," – teica Zaharova.

Vienīgais pareizais situācijas KTDR risinājuma variants ir politisks dialogs, un ANO Drošības padome nedara visu iespējamo, paziņoja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs.

F-15E Strike Eagle. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV gatavo militāro atbildi Ziemeļkorejas rīcībai

"Mēs redzam, ka šajā darbā Drošības padomes jomā pietrūkst galvenā elementa – dialoga un politiskā elementa, jo sankcijas pašas par sevi pie meklējamā rezultāta nenoved. Tās nevar mainīt realitāti tāpat kā nespēja mainīt realitāti, piemēram, Irānas kodolprogrammas situācijā," – teica Rjabkovs.

Viņš pauda uzskatu, ka ANO Drošības padomei nāktos aktīvāk izmantot politisko noregulējumu. "Kas jādara, lai patlaban parādītos priekšnoteikumi politiskā kompromisa atrašanai, tostarp arī Phenjanas un Vašingtonas starpā, – tā ir atsevišķa tēma, un Drošības padome šajā jomā nepārprotami nedara visu iespējamo," – uzsvēra politiķis.

Ziņu lente
0