ASV gatavo militāro atbildi Ziemeļkorejas rīcībai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka Amerika ir gatava atbildēt uz Ziemeļkorejas "neprātīgajām" rīcībām.

RĪGA, 12.augusts — Sputnik. ASV gatavas militārai atbildei uz Ziemeļkorejas "neprātīgo" rīcību, paziņoja prezidents Donalds Tramps, vēsta Sputnik Lietuva.

"Militāri risinājumi ir pilnībā gatavi gadījumam, ja Ziemeļkoreja rīkosies neprātīgi. Ceru, ka Kims Čenuns atradīs citu ceļu! " uzrakstīja Tramps savā Twitter mikroblogā.

Korejas Tautas armijas starpkontinentālo ballistisko raķešu palaišanas iekārtas - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja paziņo par veiksmīgu starpkontinentālās ballistiskās raķetes palaišanu

Pēdējās nedēļas laikā Phenjana un Vašingtona izteica viena otrai vairākus draudošus paziņojumus. Sestdien ANO Drošības padome vienbalsīgi pieņēma jauno rezolūciju par Ziemeļkoreju, kura pastiprina sankcijas pret šo valsti. Pēc ASV aprēķiniem, kuras piedāvāja rezolūciju, pilna šo ierobežojumu izpilde ļaus samazināt Phenjanas ikgadējos valūtas ienākumus, kuri šobrīd sastāda ap 3 miljardiem dolāru, par 1 miljardu. Turklāt, ASV atteicās fiksēt ANO DP rezolūcijā atteikšanos no mēģinājumiem gāzt Ziemeļkorejā esošo režīmu.

Otrdien Donalds Tramps paziņoja, ja Phenjana grasās turpināt kodoldraudu eskalāciju, tad "to sagaidīs ar uguni un nežēlību". Atbildot uz to, Ziemeļkoreja paziņoja par plāna izstrādi, saskaņā ar kuru tiks uzbrukts Andersenas amerikāņu bāzei Klusā okeāna Guamas salā.

Amerikāņu senators Lindsijs Grems nosauca divus scenārijus, kuru rezultātā varētu sākties karš star ASV un Ziemeļkoreju, atzīmējot, ka valsts prezidents Donalds Tramps "novilka sarkano strīpu" Phenjanai, kuru nedrīkst pārkāpt.

Tikmēr RIA Novosti, ar atsauci uz Federācijas padomes pārstāvi Viktoru Ozjorovu, kurš iepriekš vadīja augstākās palātas aizsardzības un drošības komiteju, paziņoja, ka Krievija pretraķešu spēki Tālajos Austrumos ir pārvesti paaugstinātas gatavības režīmā sakarā ar kārtējo krīzes attīstību Korejas pussalā.

Phenjana - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja noraidījusi Dienvidkorejas piedāvājumu uzlabot attiecības

"Šobrīd notiekošais attiecībā uz Ziemeļkoreju nevar neizraisīt mūsos uztraukumu un papildus pasākumu pieņemšanas nepieciešamības saprašanu, lai nodrošinātu mūsu teritoriju. Pretraķešu un Gaisa kosmosa spēki ir nostiprinājušies Tālo Austrumu reģionā. Pretraķešu spēki Tālajos Austrumos ir pārvesti paaugstinātas gatavības režīmā," — teica Ozjorovs.

Pēc viņa vārdiem, Tālo Austrumu pretraķešu sistēmas uzdevumā ir droša Krievijas robežu aizsardzība "nepareizu koordināšu noteikšanas gadījumā Ziemeļkorejas raķetēm". Senators atzīmēja, ka kļūdas iespēja Ziemeļkorejas karavīriem koordinātu ievadīšanā paliek augsta.

Savukārt, Krievija Aizsardzības ministrija noraida mediju paziņojumus, ar atsauci uz senatoru Ozjorovu, par pretraķešu sistēmas paaugstināto gatavību Tālajos Austrumos.    

Ziņu lente
0