Amerikāņu raķešu kuģis sadūries ar tirdzniecības kuģi

© REUTERS / Ahmad MasoodASV JMS raķešu kuģis "Džons Makeins"
ASV JMS raķešu kuģis Džons Makeins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Incidents notika 21.augusta agrā rītā pēc Japānas laika. Kā tiek atzīmēts, "kuģis devās uz Singapūras ostu". Raķešu nesēja korpuss tika stipri iedragāts.

RĪGA, 21.augusts — Sputnik, Dmitrijs Zlodorevs. ASV JMS raķešu kuģis "Džons Makeins" sadūrās ar tirdzniecības kuģi Malakas jūras šauruma rajonā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Amerikas 7.floti.

Incidents notika 21.augusta agrā rītā pēc Japānas laika. Kā tiek atzīmēts, "kuģis devās uz Singapūras ostu". Raķešu nesēja korpuss tika stipri iedragāts.

Ķīnas JKF sagādes kuģis Lomahu Rīgas ostā - Sputnik Latvija
Septembrī Klusajā okeānā turpināsies Krievijas un Ķīnas kopīgās mācības

Tiek saņemta informācija, ka pazuduši deviņi jūrnieki, vēl pieci guvuši ievainojumus. Savukārt, Singapūras varas iestādes atzīmējušas, ka neviens no Alnic MC kuģa komandas locekļiem nav cietis.

"Meklēšanas un glābšanas pasākumi tiek veikti sadarbībā ar vietējām varas iestādēm, " teikts ziņojumā. Pēc aģentūras Siņhua datiem, viņiem piebiedrojusies arī Mjanma.

Singapūras Jūras un ostas administrācija sākusi izmeklēšanu.

Amerikas prezidents Donalds Tramps nosauca incidentu par "ļoti sliktu".

​"Domas un lūgšanas ir ar mūsu jūrniekiem uz ASV kuģa "Džons Makeins" klāja, kur notiek meklējumu un glābšanas operācija, " uzrakstīja vēlāk Tramps savā Twitter mikroblogā.

Pēc vesselfinder.com portāla datiem, Alnic MC kuģis tika uzbūvēts 2008.gadā un tiek izmantots ar Libērijas karogu ķīmisko un naftas produktu pārvadājumiem.

"Džons Makeins", kurš tika nolaists ūdenī 1992.gadā, ir "Arli Berk" klases raķešu kuģis, kuri tiek ražoti kopš 1988.gada. Kuģa ekipāža, kura tonnāža ir 6630 tonnas, sastāv no 337 cilvēkiem. Raķešu kuģa apbruņojumā atrodas divi Aegis palaišanas sistēmas aprīkojumi, artilērijas, pretkuģu un cits apbruņojums.

Ziņu lente
0