Politika

Arābu valstis saņēmušas Kataras atbildi pēc izvirzītā ultimāta

© REUTERS / Fadi Al-Assaad / File PhotoKatara
Katara - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušajā nedēļā pagāja papildu 48 stundas, kas tika atvēlētas Katarai arābu valstu prasību izpildei.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Saūda Arābija, AAE, Bahreina un Ēģipte saņēmušas Kataras atbildi uz ultimātu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu "Al Arabia".

"Četras valstis ar Kuveitas starpniecību saņēmušas Kataras atbildi pirms (ultimāta darbības — red.) pagarinātā termiņa noslēguma, ko pieprasīja Viņa Augstība šeihs Sabahs al Ahmeds al Džabers as Sabahs, Kuveitas emīrs," — teikts četru valstu kopīgajā paziņojumā.

Telekanāls "Al Arabia" ziņo, ka arābu valstis apsolījušas "savlaicīgi" publiskot kopīgo atbildi.

Pagājušajā nedēļā pagāja papildu 48 stundas, kas tika atvēlētas Katarai arābu valstu prasību izpildei.

Kataras valdība norādīja, ka izvirzītie noteikumi ir nereāli.

Дипломатический район города Доха, Катар - Sputnik Latvija
ASV "krievu hakerus" tur aizdomās par Kataras skandāla provocēšanu

"Tur ir runa nevis par terorismu, bet gan par mediju brīvības apspiešanu, suverenitātes pārkāpumu un iejaukšanos iekšējās lietās," — atzīmēja valsts ārlietu ministrs Muhammads ben Abdels Rahmans Al Tanijs.

5. jūnijā Saūda Arābija, AAE, Bahreina un Ēģipte pārtrauca diplomātiskās attiecības ar Kataru un apsūdzēja to par terorisma atbalstu un iejaukšanos kaimiņvalstu iekšējās lietās. Vēlāk tām pievienojās arī citas arābu valstis.

23. jūnijā Kuveita, kas uzņēmās vidutāja lomu, nodeva Katarai arābu valstu prasību sarakstu. Ultimātā iekļauti 13 punkti, kuru starpā ir diplomātisko un militāro attiecību sašaurinašana ar Irānu, Turcijas militārās bāzes slēgšana, teroristisko organizāciju finansēšanas pārtraukšana, atteikšanās no iejaukšanās kaimiņvalstu lietās, kā arī satelīta televīzijas tīkla "Al Jazeera" translācijas pārtraukšana.    

Ziņu lente
0