Nevēlos būt par "cirka klaunu": Ronaldu pametīs "Real Madrid" jūlijā

© REUTERS / Kacper Pempel"Real Madrid" spēlētājs Krištianu Ronaldu
Real Madrid spēlētājs Krištianu Ronaldu - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krištianu Ronaldu ir aizskarts ar Spānijas nodokļu inspekcijas apvainojumiem pret sevi un līdz ar to varētu priekšlaicīgi pamest "Real Madrid".

RĪGA. 18.jūnijs — Sputnik. "Real Madrid" spēlētājs Krištianu Ronaldu, kuram ir noslēgts līgums līdz 2021.gadam, grasās pamest Madrides klubu pēc apvainojumiem nodokļu mahinācijās 14,7 miljonu eiro apmērā, vēsta avīze El Pais ar atsauci uz Portugāles izdevumu "A Bola".

Криштиану Роналду, архивное фото - Sputnik Latvija
Krištianu Ronaldu Rīgā: ekskursijas pa pilsētu netiek plānotas

Ronaldu ir "ārkārtīgi sašutis" par visiem notikumiem, kas saistīti ar viņa lietas izmeklēšanu.

Saskaņā ar to pašu izdevumu, spēlētājs, kuram ir pienākums piedalīties Krievijā notiekošajā Pasaules čempionātā Portugāles izlases sastāvā, jau paziņoja par savu lēmumu Reala prezidentam Florentīno Peresam.

Ronaldu paziņas apgalvo, ka viņš ir ieinteresēts piedalīties citās līgās, tādās kā Anglijas, Francijas, Itālijas un Ķīnas līgas.

Krištanu tuvinieki paziņoja portugāļu avotam, ka viņš negrasās būt par "vajāšanas upuri" un "cirka klaunu".

Avīzes pirmās lappuses ziņā tiek skaidrots, ka lēmums pamest Spāniju bija pieņemts divus vai trīs mēnešus atpakaļ un, visticamāk, būs oficiāli paziņots pēc Ronaldu atgriešanās no atvaļinājuma, kurš ir paredzēts pēc Konfederācijas kausa.

Ronaldu vaino četros nodokļu noziegumos, kuri tika pastrādāti starp 2011. un 2014.gadu. Viņu vaino 14 miljonu 768 tūkstošu 897 eiro slēpšanā no nodokļu nomaksas.

Nodokļu dienesti uzskata, ka portugālis ar 2010.gadā atvērtās akciju sabiedrības palīdzību slēpies no nodokļu nodevas, kuras viņš saņēmis Spānijā par autortiesībām, kas paredz "patvaļīgu" un "apzinātu" nodokļu pienākumu neizpildīšanu.

© REUTERS / Rafael Marchante"Real Madrid" spēlētājs Krištianu Ronaldu
Игрок национальной сборной Португалии по футболу Криштиану Роналду - Sputnik Latvija
"Real Madrid" spēlētājs Krištianu Ronaldu

Viens no Ronaldu portugāļu advokātiem, Antonio Lobo Šavjers, otrdien paziņoja, ka Madrides nodokļu inspektoru prasība saistīta ar kritēriju nesaskaņām un tai nav nekāda pamata, un, ka futbolists notiekošo vērtē kā "nelikumīgu patvaļību".

Lobo Šavjers paskaidroja, ka 2014.gadā Ronaldu iesniedza deklarāciju par visām nodevām, kuras bija kopš 2011.gada, jo uzskatīja, ka tieši tajā gadā viņam bija viņas jādeklarē, nevis iepriekšējos gados, kā to apgalvo nodokļu dienests.

"Nebija nekādas deklarācijas ignorēšanas, deklarācija bija iesniegta saskaņā ar kritēriju, kurš, acīmredzami, nesakrīt ar Spānijas nodokļu administrācijas gaumi un vēlmi, taču nepastāv likumiska pamata vai normatīvas, lai vainotu spēlētāju pārkāpumos, " uzsvēra advokāts.

32 gadus vecais Ronaldu šogad atjaunoja līgumu ar klubu "Real Madrid", kura sastāvā, izņemot citu, viņš uzvarēja 3 Čempionu līgās, 2 Pasaules klubu čempionātos, 2 Spāņu līgās un ieguva 2 Karaliskos kausus.

Ziņu lente
0