Putins komentēja Klintones vārdus par viņa salīdzināšanu ar Hitleru

© AP Photo / Carolyn KasterКандидат в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон
Кандидат в президенты США от Демократической партии Хиллари Клинтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidents paziņojis, ka no Krievijas puses arī mēdz būt dažādi amerikāņu politiķu darbību salīdzinājumi, taču Maskava cenšas atturēties no ekstrēmiem izteikumiem.

RĪGA, 15. jūnijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot bijušās ASV prezidenta kandidātes Hilarijas Klintones teikto, kad viņa salīdzināja Putinu ar Trešā Reiha vadītāju Ādolfu Hitleru, paziņojis, ka no Krievijas puses arī mēdz būt dažādi amerikāņu politiķu darbību salīdzinājumi, taču Maskava cenšas atturēties no ekstrēmiem izteikumiem, vēsta RIA Novosti.

"Nekā jauna tajā mums nav. Es viņu pazīstu personīgi. Viņa ir enerģiska sieviete. Mums arī varētu būt šādi salīdzinājumi, bet mēs politiskās kultūras dēļ atturamies no ekstrēmiem izteikumiem," — teica Putins intervijā režisoram Oliveram Stounam filmā, ko radīja Showtime kanālā.

Президент РФ Владимир Путин и американский кинорежиссер Оливер Стоун во время интервью - Sputnik Latvija
Stouns pastāstīja The Nation, kad ASV sāka mediju karu pret Putinu
2014. gada martā telekanāls CNN ziņoja, ka Klintone, runājot Krimas kontekstā, novilkusi paralēli starp Putinu un Hitleru. Viņa apgalvoja, ka Putina vārdi par nepieciešamību aizstāvēt krievus, atgādina Hitlera darbības, kurš apgalvoja, ka viņam jāaizsarga cilvēki ar vācu saknēm, kas dzīvo Austrumeiropā.

Krima un Sevastopole atkal kļuva par Krievijas reģionu pēc 2014. gada martā noritējušā referenduma, kurā lēmumu atgriezties Krievijas sastāvā atbalstīja 96,77% Krimas un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju. Referendums Krimā un Sevastopolē tika organizēts pēc valsts apsvēruma Ukrainā 2014. gada februārī.

Krievijas valdība informēja, ka referendums Krimā atbilst starptautisko tiesību normām un ANO Statūtiem. Tomēr Ukraina uzskata Krimu par savu īslaicīgi okupēto teritoriju. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina teiktā, Krimas jautājums ir "slēgts neatgriezeniski."

Ziņu lente
0