Politika

Bulgārijas prezidents gatavs atbalstīt pret Krieviju izvirzīto sankciju atcelšanu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasBulgārijas prezidents Rumens Radevs. Foto no arhīva
Bulgārijas prezidents Rumens Radevs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bulgārijas prezidents atzīmēja, ka ES mehānisms ir uzbūvēts tādā veidā, ka pat viena valsts varot palaist sankciju atcelšanas procesu.

RĪGA, 10.jūnijs — Sputnik. Bulgārijas prezidents Rumens Radevs paziņoja, ka gatavs atbalstīt pret Krieviju izvirzīto sankciju atcelšanu, taču pats šo procesu iniciēt nevarot, vēsta RIA Novosti.

"Es ar prieku atbalstīšu jebkādus pasākumus šo sankciju atcelšanai, bet ir jābūt saprotamam, ka prezidents nevar patstāvīgi iniciēt šādu rīcību, " paziņoja Radevs telekanāla BTV intervijā.

Посол РФ в Латвии Евгений Лукьянов, пресс-конференция - Sputnik Latvija
Ģeogrāfija – tas ir spriedums: Krievijas vēstnieks Latvijā organizējis pirmo preses konferenci

Viņš atzīmēja, ka ES mehānisms ir uzbūvēts tādā veidā, ka pat viena valsts varot palaist sankciju atcelšanas procesu, un agri vai vēlu tas arī notikšot, jo savstarpēji ierobežojošie pasākumi tikai kaitē.

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās sakarā ar situāciju Krimā un Ukrainā. 2014.gada jūlijā ES un ASV pārgāja no sankcijām pret fiziskajām personām un kompānijām pie pasākumu kopuma pret veseliem Krievijas ekonomikas sektoriem. Kā atbildes rīcība, Krievija ierobežoja pārtikas produktu importu no valstīm, kuras ieviesa sankcijas pret to: ASV, ES valstīm, Kanādu, Austrāliju un Norvēģiju.

Ziņu lente
0