Baltkrievijas ĀM pieprasa Daļas Grībauskaites vārdu paskaidrojumu

© Sputnik / Иван Руднев / Pāriet pie mediju bankasФлаг Беларуси
Флаг Беларуси - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas vēstnieku izsauca Baltkrievijas ĀM, lai sniegtu paskaidrojumus sakarā ar Lietuvas prezidentes Daļas Gribauskaites interviju, kurā viņa Baltkrieviju nosauca par draudu Baltijas valstīm un Polijai.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Baltkrievijas ĀM pieprasīja Lietuvas vēstnieka Andrjusa Pulokasa paskaidrojumus sakarā ar Lietuvas prezidentes Daļas Gribauskaites izteicieniem par Baltkrieviju kā par draudu Baltijas valstīm un Polijai, raksta Sputnik Baltkrievija.

Lietuvas karavīri mācībās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ūdijas diversanti un pasauļu karš Lietuvā

Intervijas laikā telekompānijai LRT Gribauskaite paziņoja, ka Baltkrievija rada draudus kaimiņvalstīm – NATO locekļiem. Tāpat viņa izteica raizes par mācībām "Rietumi 2017".

Baltkrievijas ĀM pievērsa īpašu uzmanību tam, "ka Lietuvas prezidentes izmantotā leksika, tostarp vārdi "agresīvas spēles", ir apvainojums mūsu valstij, kas veic miermīlīgu politiku, kas nes reālu un vispārēji atzītu ieguldījumu mūsu reģiona drošības stiprināšanas lietā".

Saskaņā ar ĀM paziņojumu, šāda veida izteicieni ir vērsti nevis uz reģiona drošības stiprināšanu, bet gan uz atpazīstamības paaugstināšanu NATO partneru vidū un popularitātes celšanai vēlētāju vidū. Turklāt ĀM izteica raizes, ka šādi vārdi izskanēja no tās valsts prezidenta, ar kuru pirms 20 gadiem oficiālā līgumā par labām kaimiņattiecībām un sadarbību tika nostiprinātas draudzīgas attiecības.

Iestādē uzsvēra, ka Lietuvas vēstnieka uzmanība tika pievērsta tam, ka galvenais vārds šajā dokumentā ir "labas kaimiņattiecības".

Ziņu lente
0