Radas deputāti lūdz Konstitūcijas tiesu atzīt Krievijas sociālo tīklu bloķēšanu par nelikumīgu

© Sputnik / Andrey Stenin / Pāriet pie mediju bankasAugstākās radas ēka Kijevā
Augstākās radas ēka Kijevā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Frakcija "Opozīcijas bloks" un daudzi citi ārpus frakciju deputāti iesniedza prasību Konstitūcijas tiesā, kurā tiek lūgts atzīt par nekonstitucionālām dažas no prezidenta rīkojuma daļām par sankciju ieviešanu.

RĪGA, 24.maijs — Sputnik. Augstākās radas deputāti vērsās Konstitucionālajā tiesā ar lūgumu atzīt par nelikumīgu pieejas bloķēšanu Krievijas interneta resursiem un sociālajiem tīkliem Ukrainā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz  trešdienas ziņojumu "Opozīcijas bloka" partijas mājas lapā.

Штаб-квартира Всемирной Торговой Организации в Женеве, Швейцария - Sputnik Latvija
Maskava iesniegusi prasību PTO jautājumā par Ukrainas ieviestajām sankcijām

Iepriekš Ukrainas prezidents Petro Porošenko apstiprināja NDAP lēmumu par Krievijas fizisko un juridisko personu saraksta pagarināšanu un papildināšanu, pret kuriem ieviestas sankcijas. Paplašinātajā sarakstā tika iekļauti 1228 fiziskās un 468 juridiskās personas. Tostarp, Ukraina ieviesa sankcijas pret veselu Krievijas mediju virkni, tāpat valstī ir liegta pieeja sociālajiem tīkliem "VKontakte", "Odnoklassniki" un Yandex un Mail.ru resursiem. Rīkojums stājās spēkā 17.maijā.

"Frakcija "Opozīcijas bloks" un daudzi citi ārpus frakciju deputāti iesniedza prasību Konstitūcijas tiesā, kurā tiek lūgts atzīt par nekonstitucionālām dažas no prezidenta rīkojuma daļām par sankciju ieviešanu un citu ierobežošanas pasākumiem pret daudziem interneta resursiem, tostarp "VKontakte", "Odnoklassniki", Yandex, Mail.ru, " teikts ziņojumā.

Ziņu lente
0