Birmingemā reida laikā pret verdzību aizturēto vidū izrādījās latvieši

© AP Photo/ Simon DawsonVestmidlendas policija
Vestmidlendas policija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vestmidlendas policija britu pilsētā Tislijā veica liela mēroga reidu pret verdzību un ārvalstu darba spēka ekspluatēšanu pārtikas fabrikā.

RĪGA, 24.maijs — Spuntik. Policijas un Migrācijas dienesta darbinieki reida laikā Birmingemas pārtikas fabrikā aizturēja desmitiem latviešu, lietuviešu un rumāņu, raksta Birmingham Mail.

Operācijā Tislijas pilsētā pret ārvalstu strādnieku vergu ekspluatēšanu tika iesastīti desmitiem policistu, Nacionālās noziedzības apkarošanas aģentūras, Birmingemas municipālās padomes, glābšanas armijas un IeM Migrācijas dienesta pārstāvji.

Par ko KNAB darbinieki saņem prēmijas - Sputnik Latvija
Par ko KNAB darbinieki saņem prēmijas

Reids tika veikts pret kompāniju Star Frozen Foods Ltd pilsētas rūpniecības zonā Varfroudā.

Pēc tiesībsargu datiem, fabrika pieder Rumānijas pilsonim.

Ārvalstu strādniekus ar autobusu aizveda uz nopratināšanu, viņiem plāno piedāvāt palīdzību. Pērn aprīlī un maijā Vestmidlendas policija saņēma 280 iesniegumus par verdzības gadījumiem, kas ir divreiz vairāk par iesniegumu daudzumu gadu iepriekš.

Pēdējo 12 mēnešu laikā par ar verdzību saistītiem noziegumiem tika aizturēti 43 cilvēki, apsūdzība tika izvirzīta trīs no viņiem, pārējos atlaida par galvojuma naudu.

"Tas ir tā saucamais slēptais noziegums. Verdzība tiek atklāta pateicoties citiem cilvēku ekspluatēšanas noziegumiem ar finansiāla labuma gūšanas mērķi. Noziedznieki uzrauga dzīvesvietu un maksājumus un bieži ieskauj cilvēkus parādos tā, ka var manipulēt ar tiem, " pastāstīja vecākais inspektors Kolins Metinsons.

Ziņu lente
0