Katalonijas vadītājs atbildēja uz Spānijas valdības aicinājumu apspriest referendumu

© REUTERS/Juan MedinaKatalonijas karogs. Foto no arhīva
Katalonijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau ziņots, ka Spānijas valdība aicinājusi Pučdemonu apspriest priekšlikumu attiecībā uz referendumu par reģiona neatkarību valsts parlamentā.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Katalonijas valdības (Generalitat de Catalunya) vadītājs Karless Pučdemons noraidīja Spānijas valdības priekšlikumu attiecībā uz referendumu par reģiona neatkarību, vēsta RIA Novosti atsaucoties uz laikrakstu Vanguardia.

Spānijas valdības priekšsēdētāja vietniece Soraja Saensa de Santamarija paziņojusi, ka nepieciešams apspriest Pučdemona priekšlikumu, jo šis jautājums skar valsts suverenitāti.

Флаг Испании - Sputnik Latvija
Spānija varētu atsaukt savus karavīrus no Latvijas

Pēc izdevuma datiem, Pučdemons paziņojis, ka Katalonijas un Spānijas valdībai vispirms jāapspriež referenduma nosacījumi un jāvienojas. Vienprātības gadījumā šo jautājumu var nodot izskatīšanai abiem parlamentiem. Pēc Pučdemona domām, Santamarijas aicinājums rāda, ka Spānijas valdība atzīst iespēju rīkot referendumu.

Iepriekš kļuva zināms, ka nākamās nedēļas sākumā Pučdemons Madrides mērijas birojā pasludinās referenduma par Katalonijas neatkarību no Spānijas datumu. Paredzams, ka referendums notiks 1. oktobrī.

Katalonijas varas, kā arī virkne sabiedrisko organizāciju uzskata, ka autonomai kopienai ir jākļūst no Spānijas neatkarīga valsts, un sper soļus šajā virzienā, ko Spānijas varas iestādes un Konstitucionālā tiesa atzīst par nelikumīgiem.

Paredzams, ka vasarā Katalonijas valdība akceptēs tā saukto "Likumdošanas pārejas" likumu, kuru mērķis ir aizstāt esošo Spānijas likumdošanu ar jauno Katalonijas.

Ziņu lente
0