Marija Zaharova sniegusi komentāru par Spānijas karavīriem Latvijā

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova ieteikusi spāņiem padomāt par to, kādā mērā karaspēku nosūtīšana uz Latviju atbilst viņu interesēm un kāpēc NATO neaizsargā viņus no starptautiskā terorisma.

RĪGA, 18. maijs — Sputnik. NATO vajadzētu risināt terorisma apkarošanas problēmas, nevis pastiprināt militāro klātbūtni pie Krievijas robežas, paziņoja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova žurnālistiem Madridē.

Spānijas armijas tanks Leopard 2E - Sputnik Latvija
El Confidencial: spāņu karavīri atkal Zilās divīzijas frontēs

"Jautājumu par Spānijas karavīru nosūtīšanu uz Baltijas valstīm vajadzētu uzdot nevis Krievijai, bet gan Spānijai, par to, cik lielā mērā tas Spānijai vajadzīgs, kā tas atbilst šīs valsts interesēm," — pavēstīja diplomāte uz jautājumu par Spānijas kontingenta dislokāciju NATO spēku integrētajā vienībā Latvijā.

Spānija ir divpadsmitā valsts, kas oficiāli apstiprināja dalību NATO spēku vienībā Latvijā. Uz Latviju dodas 250 karavīri no Estremadūras un vēl 50 cilvēki no materiāltehniskā nodrošinājuma spēku sastāva. Liela nozīme būs militārajai tehnikai: tiks izvērsti seši tanki Leopard un 14 tanki Pizarro, ko pavadīs atbalsta līdzekļi — līdz 80 mašīnas, kas tiks nogādātas Latvijā tuvāko nedēļu laikā.

"Vēlos uzdot jautājumu spāņiem: vai Spānijai, spāņu tautai jebkad ir nācies aizsargāties no Krievijas? Vai Krievija apdraud Spāniju? Nē. Toties Spāniju apdraud starptautiskais terorisms. Taču nez kāpēc NATO neuzskata par vajadzīgu aizsargāt Spāniju no terorisma. Neesmu dzirdējusi ne par vienu konkrētu akciju, ne par vienu konkrētu plānu starptautiskā terorisma apkarošanai no NATO puses, kurš būtu sekmīgi īstenojies," — viņa teica.

Spānijas tanks Leopard 2e. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Spānija gatavojas nosūtīt "Leopardus" Latvijas drošības stiprināšanai

Pēc Zaharovas vārdiem, NATO, "organizācija, kura deklarējusi, ka tās mērķis ir drošības sekmēšana un nodrošināšana Eiroatlantijas reģionā, ar šo drošību nenodarbojas", taču nodarbojas ar iedomātiem, virtuāliem draudiem. Tāda pieeja, pēc diplomātes domām, noved pie situācijas, kurā "starptautiskā uzmanība tiek novērsta no patiesiem draudiem, reālie draudi tiek aizvietoti ar iedomātiem draudiem".

"Tā vietā, lai apvienotu pūles un kopīgi pretotos ISIS, starptautiskajam terorismam, mūs cenšas sašķelt, izdomājot mītiskus stāstus par krievu hakeriem, kuri iejaucoties vēlēšanās," — piebilda Zaharova.

Pie tam viņa atgādināja, ka Maskava augstu vērtē dialogu ar Spāniju, kas nepārtrūkst pat sarežģītu jautājumu apstākļos.

Ziņu lente
0