Mediji: Spānija pievienojās NATO integrētajai specvienībai Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spānija kļuva par 12 valsti, kura oficiāli apstiprināja savu dalību NATO spēku integrētās specvienības dislocēšanā Latvijā.

RĪGA, 16.maijs — Sputnik. Spānija kļuva par 12 valsti, kura oficiāli apstiprināja savu dalību NATO spēku integrētās specvienības dislocēšanā Latvijā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz pirmdienas publikāciju interneta portālā Delfi un specvienības komandiera sabiedrisko attiecību padomnieci Andu Bergmani.

Польский танкисты на танке - Sputnik Latvija
Polija nosūtīs uz Latviju 200 tankistus

"Pievienošanās šai specvienībai ļaus pilnveidot Spānijas un Latvijas sadarbību kā ar uzņemošo valsti un sekmēs spāņu militārpersonu integrāciju Kanādas vadītajā kaujas grupā un sauszemes spēku brigādē, " paziņoja Bergmane.

Kā ziņo Delfi, NATO integrētā specvienība Latvijā tika izveidota 2015.gada 1.septembrī, un tā galvenais uzdevums ir koordinēt ātru NATO spēku augstas gatavības izvēršanos, tai skaitā sekmējot sabiedroto spēku dislocēšanās sekmēšanu Latvijā. Specdienestā ir pārstāvētas 12 dalībvalstis: Latvija (kā uzņemšanas valsts nodrošina 50% vienības), Beļģija, Kanāda, Dānija, Vācija, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Turcija, Lielbritānija, ASV un Spānija.

Ziņu lente
0