Eiropas Komisijas vadītājs iestājies par attiecību atjaunošanu ar Maskavu

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasEiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers
Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers pavēstījis, ka ES un Krievijas domstarpību iemesli ir labi zināmi un tos ir jāpārvar pilnvērtīgas sadarbības atjaunošanas labad.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Eiropas Savienība un Krievija var atjaunot pilnvērtīgu dialogu, pavēstīja Eiropas Komisijas priekšsēdētājs Žans Klods Junkers.

Площадь Васильевский спуск и Красная площадь в Москве - Sputnik Latvija
Politika
Krievijas iedzīvotāji uzskata, ka par sankciju atcelšanu nav jācīnās

"Patiešām, mūsu attiecības ar Krieviju vairs nav tādas, kā agrāk, ne arī tādas, kā mēs vēlētos. Taču, ja arī patlaban mūsu attiecības ir problemātiskas, tas nenozīmē, ka tās ir sagrautas. Mums tās jāatjauno, un uzskatu, ka mēs varam to paveikt," — aģentūra RIA Novosti citē Junkera paziņojumu intervijā rumāņu izdevumam adevarul.ro.

Junkers atzīmēja, ka aspekti, kas noveduši pie domstarpībām, ir "labi zināmi". Kā piemēru EK vadītājs minēja ar Ukrainu saistīto situāciju un Krimas atkalpievienošanos Krievijai.

"Tomēr mūsu saziņas kanāliem jāpaliek atklātiem," — uzsvēra politiķis.

"Esmu pārliecināts, ka pastāv vispārēja interese par attiecību uzlabošanu. Neapšaubāmi, pašlaik pasaulei vajadzīga sadarbība, nevis konfrontācija ekonomikas un drošības aspektā, kā arī ģeopolitiskajā perspektīvā," — atzīmēja Junkers.

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās Krimā un Ukrainā izveidojušās situācijas dēļ. 2014. gada jūlijā Eiropas Savienība un ASV ieviesa ierobežojošus pasākumus pret veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Rezultātā Krievija ierobežoja pārtikas produktu importu no valstīm, kas iniciējušas pret to vērstās sankcijas. Bijušais ASV prezidents Baraks Obama sankcijas pagarināja, Eiropas valstu līderi vienojās par ierobežojumu pagarināšanu līdz 2017. gada 15. septembrim.

Krievijas valdība jau vairākkārt informējusi, ka rietumvalstu iecere saistīt sankcijas ar Minskas protokolu īstenošanu ir absurda, jo Krievija nav iesaistīta Ukrainas konfliktā un Minskas protokolus uz to attiecināt nav iespējams.

Ziņu lente
0