The Independent: Makrona uzvaru varētu sekmēt viņa sievas vecums

© REUTERS/Philippe WojazerЭммануэль Макрон с супругой Брижит
Эммануэль Макрон с супругой Брижит - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divdesmit gadu starpība politiķu un viņu dzīvesbiedru starpā ir vērojama bieži, taču Emanuels Makrons ir jaunāks par savu sievu, bet gan jaunāks, un tas vēlētājiem patīk.

RĪGA, 6.maijs – Sputnik. Francijas prezidenta posteņa kandidātam Emanuelam Makronam ir kas kopīgs ar ASV prezidentu Donaldu Trampu: 24 gadu vecuma starpība starp viņu un viņa sievu. Atšķirība ir tikai tā, ka Makrons ir jaunāks par savu sievu, raksta The Independent.

Tas, ka prezidenta kandidāts varētu būt savas sievas dēls, nevis viņas tēvs, kā tas gadās parasti, ir neliela sociālā "atriebība", kas sajūsmina daudzas sievietes Francijā.

Кандидат в президенты Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija
Politika
Makrona izredzes uz uzvaru vēlēšanās atkal pieaugušas, liecina aptauja

"Kāpēc lai mēs neprecamies ar jaunākiem vīriešiem? Es ar viņiem visu laiku tiekos," – saka stiliste Martina Bergosi, kura atteicās nosaukt savu īsto vecumu.

"Visi pieraduši redzēt vīriešus ar jaunām sievietēm. Tāpēc ir burvīgi redzēt, ka mēdz būt arī otrādi," – teica viņa.

Francija ir slavena ar savu uzskatu brīvību mīlestības un seksa jautājumos, taču Brižitas un Emanuela Makrona laulība piešķīra vieglprātīgu noskaņojumu nopietnajai priekšvēlēšanu kampaņai. Makrons, eirooptimists un centrists, stājas pretī galēji labējai Marinai Lepēnai, kura atmasko imigrāciju un draud ar Francijas izstāšanos no ES un NATO.

Makronam, bijušajam investīciju baņķierim, ir 39 gadi, viņa sieva Brižita ir 64 gadus veca.

Viņam bija vien 15 gadi, kas viņš satika Brižitu Tronjē, precētu skolotāju ar trim bērniem. Makrona vecāki nosūtīja viņu uz Parīzi, lai pārtrauktu viņa attiecības ar Brižitu, kura vadīja teātra pulciņu skolā, taču viņu attiecības turpinājās. Brižita izšķīrās, un pirms desmit gadiem aprecējās ar Makronu.

ASV pirmā lēdija Melānija Trampa - Sputnik Latvija
Melānija Trampa iesniegusi tiesā prasību pret "Daily Mail"

Ja Lepēna uzvarēs vēlēšanās, vēsturē viņa ieies kā pirmā sieviete-prezidente Francijā, taču spriežot pēc aptauju rezultātiem, vīrieši par viņu balso biežāk nekā sievietes. Daudzas sievietes paziņoja, ka viņām gan ļoti gribētos redzēt pie varas sievieti, taču viņas satrauc Lepēnas iebildumi pret migrāciju un globālistmu, kā ari konservatīvā pieeja sieviešu reproduktīvajām tiesībām.

Vairums aptaujāto sieviešu teica, ka politiķa personīgā dzīve nenosaka iemeslus balsošanai par vai pret viņu. Tajā pašā laikā, gandrīz visas viņas teica, ka neparastā Makrona laulība ir palielinājusi viņu interesi par politiķi. 

Ilgus gadus franču politikā dominēja vīrieši ar jaunām mīļākajām. Esošais prezidents Fransuā Olands izšķīrās ar savu partneri Valeri Triervelēri pēc atklātas dēkas ar aktrisi, kura bija 18 gadus jaunāka par viņu. Bijušais prezidents Fransuā Miterāns pēc četrdesmitās dzimšanas dienas atrada mīļāko, kura bija daudz jaunāka par viņu, un viņa bēru laikā stāvēja blakus viņa sievai.

Brižita Makrone ir vecmāmiņa, un viņas vīrs izskatās kā puika. Melānija Trampa, agrākā Parīzes modele, varētu būt sava vīra, ASV prezidenta Donalda Trampa meita. Viņu vecumu starpība ir gandrīz vienāda: 23 gadi un 20 mēneši Trampiem, 24 gadi un 8 mēneši Makroniem.

Sesila Alduī, Stenfordas universitātes profesore pastāstīja, ka Francijā politiķu sievas nepiesaista tik lielu uzmanību kā ASV. Viņasprāt, kad Brižita Makrona pievienojās savam vīram uz skatuves pēc pirmās vēlēšanu kārtas balsošanas rezultātu paziņošanas, tas bija neparasti un izraisīja daudzus iemeslus sarunām.

Ivanka Trampa - Sputnik Latvija
Eksperts: Ivanka Trampa pilda ASV pirmās lēdijas pienākumus

Daudzām sievietēm patīk, ka Makrons parādās notikumu centrā ar savu sievu, pozē fotogrāfiem kopā ar viņu, un pat pozēja pludmalē kopā ar Brižitu peldkostīmā. Taču tas kļuva par daudzu jociņu iemeslu, un Makrona kritiķi saka, ka Brižita vada savu vīru – "skolnieku". Sociālajos tīklos tiek apgalvots, ka viņš ir gejs, taču pats Makrons to noliedz. Drīz pēc fotogrāfijas publikācijas parādījās parodija – foto, kurā attēlots pāra pirmais randiņš: sieviete iet pa pludmali un tur pie rokas mazu zēnu.

Taču Alduī uzskata, ka otrās vēlēšanu kārtas laikā šosvētdien sievietes atbalstīs Makronu ne jau viņa sievas vecuma dēļ, bet gan tāpēc, ka viņš sāka apspriest feminisma tēmu, ietverot tajā jautājumu par dzimumu nevienlīdzību darba algas aprēķinā.

Ne visi vēlētāji ir sajūsmā par Makronu, taču daudziem iepatikusies viņa sievas frāze par to, ka šīs vēlēšanas ir viņa pēdējā iespēja kļūt par prezidentu, jo drīzumā viņa izskatīšoties pārāk veca.

Ziņu lente
0