Financial Times pastāstīja par Krievijas lauksaimniecības bumu

© Sputnik / Виталий Тимкив / Pāriet pie mediju bankasУборка пшеницы
Уборка пшеницы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums atzīmē, ka lauksaimniecības produkti ir kļuvuši par otru eksporta svarīgāko nozari Krievijā pēc naftas un gāzes.

RĪGA, 19. aprīlis – Sputnik. Krievijā ir sācies lauksaimniecības bums, kas pierāda, ka tirgū pastāv daudzas iespējas investoriem, raksta RIA Novosti ar atsauci uz Financial Times.

Vīna kalni Koktebelas ciematā Krimā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
WSJ: sankcijas negaidīti stimulējušas Krievijas vīndarus

Pēc Rietumu 2014. gadā ieviestajām sankcijām un tās atbildes pasākumiem daudzi Krievijā pamanīja vietējo uzņēmumu attīstības iespējas un importa aizvietošanas perspektīvas, atgādina raksta autors Nils Baklijs. Daži rietumu analītiķi un investori neticēja, ka no tā kaut kas varētu sanākt. Taču, piemēram, lauksaimniecības nozarē optimisms izrādījās attaisnots, teikts rakstā

Pērn Krievija kļuva par lielāko graudaugu eksportētāju pasaulē. Kopējais to ražošanas apjoms, pēc FT datiem, sasniedza 119 miljonus tonnu, no kurām 34 tonnas bija eksportētas.

Krievijas kompānijas guva panākumus arī citās lauksaimniecības jomās: iekšējā cūkgaļas un vistas gaļas ražošana noveda līdz nulles nepieciešamību to importēt. Turklāt, Krievija kļuva par vadošo cukurbiešu piegādātāju, bet siltumnīcas dārzeņu saražotie apjomi pērn pieauga par 30% salīdzinājumā ar 2015.gadu.

Площадь Васильевский спуск и Красная площадь в Москве - Sputnik Latvija
Politika
Krievijas iedzīvotāji uzskata, ka par sankciju atcelšanu nav jācīnās

Krievija aktīvi izmanto sava ģeogrāfiskā izvietojuma iespējas. Valsts centrālo un dienvidu reģionu auglīgā zeme atrodas diezgan tuvu Melnās jūras eksporta termināļiem. Caur tiem Krievijas kvieši nokļūst pie tādiem lieliem importētājiem kā Turcija un Ēģipte.

Agrārais sektors visdrīzāk turpinās attīstīties arī turpmāk, jo ienākumu palielināšana ļauj lauksaimniekiem ieguldīt vairāk līdzekļu tehnoloģijā un iepirkt vairāk mēslojumu mazāk attīstītu agronomijas kompleksa jomu uzlabošanai.

Piemēram, uz Ķīnas un Krievijas robežas ir visas iespējas sojas audzēšanai. Tiesa, šī virziena attīstībai ir nepieciešami gadi. "Taču arī bez tā Krievijas lauksaimniecības bums rāda, ka neskatoties uz sankcijām un Rietumu attiecību problēmām ar Austrumiem, tirgū ir vairums iespēju," — secina Baklijs.

Ziņu lente
0