New York Times saņēmusi Pulicera prēmiju par materiāliem, kas veltīti "Krievijas ietekmei"

© Foto : pixabayОчки и газета на журнальном столике
Очки и газета на журнальном столике - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ņujorkā nosaukti prestižās Pulicera prēmijas ieguvēji. Vienu no prestižākajām balvām literatūrā un žurnālistikā New York Times ieguvusi par Krievijas tēmas atspoguļošanu.

RĪGA, 11. aprīlis – Sputnik. ASV kļuvuši zināmi Pulicera prēmijas – prestižas balvas žurnālistikā un literatūrā – laureāti: citu starpā avīze New York Times izcelta par materiāliem, kas veltīti Krievijas iejaukšanās tēmai amerikāņu prezidenta vēlēšanās, ziņo RIA Novosti.

Tabildi Kadirbekovs ieņēma trešo vietu konkursā – viņa uzņēmums, kurā iemūžināts kadrs no Mātes dienai veltītā koncerta Kirgizstānas galvaspilsētā, tika atzīts par vienu no labākajiem. - Sputnik Latvija
Sputnik fotogrāfs izcīnījis balvu konkursā Adme Photo Awards

Uzvarētāji tika pasludināti Kolumbijas universitātē Ņujorkā. New York Times redakcija saņēma prēmiju starptautiskās žurnālistikas jomā par materiāliem, kuri, pēc organizatoru domām, noteikuši toni diskusijai par Maskavas darbībām priekšvēlēšanu kampaņas gaitā ASV.

Jāpiebilst, ka Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs ir vairākkārt atgādinājis, ka nav nekādu pierādījumu tam, ka Krievija būtu iejaukusies ASV, Vācijas, Francijas vai Lielbritānijas iekšējās lietās.

Pulicers visiem

Pulicera prēmija tiek piešķirta ik gadus no 1917. gada. Balva tiek pasniegta vairākās katergorijās, tostarp arī par žurnālistu un fotoreportieru darbu, kritiku, kā arī literārajiem darbiem dažādos žanros. Pulicera prēmijas laureātu vidū ir arī Hārpers Lī, Džons Steinbeks, Viljams Folkners un Ernests Hemingvejs.

Žūrija izskata žurnālistu darbus, kas publicēti ASV preses izdevumos, pie tam Pulicera prēmiju var saņemt tikai ASV pilsonis.

Balvu kategorijā "Par kalpošanu sabiedrībai" šogad saņēma izdevumi New York Daily News un Propublica par rakstiem, kas veltīti vietējo ierēdņu varas ļaunprātīgai izmantošanai pret mazturīgajiem un mazākumtautību pārstāvjiem.

Корреспондент Sputnik Владимир Дорофеев. - Sputnik Latvija
Sputnik korespondents saņēmis "Dzintara spalvu"

Prēmiju nominācijā "skaidrojošā žurnālistika" par ārzonas darījumu shēmām veltīto "Panamas dokumentu" publikāciju saņēmis starptautiskais konsorcijs McClatchy un avīze Miami Herald.

Ziņu žurnālistikas kategorijā uzvaru izcīnījis fotogrāfs Daniels Berehulaks par darbu sēriju, kas veltīta Filipīnu valdības cīņai ar narkotiku trafiku avīzei New York Times. Chicago Tribune fotogrāfs Džeisons Vembsgens saņēmis Pulicera prēmiju par fotoreportāžu, kas veltīta desmitgadīga zēna – Čikāgas ielās notikušas apšaudes upura – dzīvei.

Prēmiju dažādās kategorijās saņēmuši arī tādi izdevumi kā East Bay Times, Washington Post, Charleston–Gazette Mail, Salt Lake Tribune un New Yorker.

Uzvarētāji tiks apbalvoti Kolumbijas universitātes bibliotēkā maijā.

Ziņu lente
0