Radikāļi Kijevā likuši šķēršļus "Totālā dikāta" norisei

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasUkrainas policijas darbinieki Kijevā
Ukrainas policijas darbinieki Kijevā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Radikāļi Kijevā bloķējuši Krievijas iestādes "Rossotrudņičestvo" ēku. Viņu rīcības dēļ nācies atcelt izglītojošo akciju "Totālais diktāts".

RĪGA, 8. aprīlis — Sputnik. Radikāļi no Ukrainas partijas "Nacionālais korpuss", kas izveidota uz nacionālistiskā bataljona "Azov" bāzes, šodien bloķēja Krievijas Federālās aģentūras sadarbībai ar tautiešiem ārzemēs  "Rossotrudņičestvo" pārstāvniecību Kijevā, informē RIA Novosti.

Pildspalva un burtnīca - Sputnik Latvija
Tiešsaistē arī ārzemniekiem: "Totālais diktāts" visiem

Vairāki desmiti radikāļu lieguši piekļuvi ēkai iestādes darbiniekiem un apmeklētājiem. Viņu rīcības dēļ nācies atcelt ieplānoto izglītojošo akciju "Totālais diktāts".

Vēlāk viņi pametuši "Rossotrudņičestvo" ēku. Pēc tam aģentūras darbiniekiem radās iespēja iekļūt ēkā, taču ieplānotos pasākumus nācies atcelt, informēja aģentūras pārstāvis, kurš atradies notikumu vietā.

"Patlaban nekas nenotiek. Tagad viņi ir aizgājuši, taču mēs bijām spiesti atcelt visus šodien ieplānotos pasākumus. Tagad situācija ir mierīga," — pastāstīja "Rossotrudņičestvo" pārstāvis.

Viņš piebilda, ka incidenta vietā situāciju novērojusi policija, taču arī tās darbinieki ir aizbraukuši.

"Pašlaik darbinieki varēja ieiet (ēkā — red.)," — viņš piebilda.

"Rossotrudņičestvo" pārstāvis informēja, ka aģentūra pieņems lēmumu par to, vai par notikušo tiks sagatavots iesniegums policijai.

Akcija "Totālais diktāts" notiek ik gadus, tekstus diktātam gatavo visā pasaulē pazīstami krievvalodīgie rakstnieki.

Ziņu lente
0