Marina Lepēna uzskata, ka aukstais karš ar Krieviju apdraud Eiropu

© REUTERS / Charles PlatiauЛидер Национального Фронта Франции Марин Ле Пен
Лидер Национального Фронта Франции Марин Ле Пен - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partijas "Nacionālā fronte" līdere Marina Lepēna ir apņēmusies atkal celt Francijas slavu. Viņa iebilst pret hidžābu nēsāšanu sabiedriskās vietās, nevēlas auksto karu ar Krieviju un neuzskata Putinu par slepkavu.

RĪGA, 6. marts — Sputnik. Francijas prezidenta posteņa kandidāte, partijas "Nacionālā fronte" līdere Marina Lepēna pastāstīja par saviem priekšvēlēšanu plāniem un attieksmi pret Krieviju intervijā telekanālam CBS News.

Lepēna paziņoja, ka ir gatava cīnīties par to, lai "Francija atkal uzplauktu".

Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Eiropas Parlaments atņēmis Marinai Lepēnai deputāta imunitāti

"Protams. Es to saku jau ilgus gadus," – atbildēja Lepēna uz jautājumu par to, vai viņa plāno "padarīt Franciju atkal plaukstošu" (žurnālista jautājums veidots līdzīgi ASV prezidenta Donalda Trampa lozungam "Panāksim, lai ASV no jauna uzplauktu" – red.).

Viņa atzīmēja, ka iebilst nevis pret musulmaņiem, bet gan pret "islāmisko fundamentālismu". Politiķe apsūdzēja imigrantus uzbrukumos, kuru rezultātā Francijā divu gadu laikā gājuši bojā vairāk nekā 200 cilvēki. Taču "ārvalstniekiem, kuriem ir darbs, kuri ciena mūsu likumus, mūsu kodeksus, Francijā nav jābaidās," – piebilda Lepēna.

Sarunā ar žurnālistu politiķe paziņoja, ka iebilst arī pret "lakatu nēsāšanu sabiedriskās vietās".

"Francija – tie nav burkini pludmalē. Francija – tā ir Bridžita Bardo," – viņa uzsvēra.

Daži vārdi par Krieviju

Marina Lepēna uzskata, ka aukstais karš pret Krieviju nes risku Eiropai.

Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Marina Lepēna atbalsta neatkarīgu ārpolitiku un autonomu aizsardzību

"Es jums pastāstīšu, kas apdraud Eiropu. Tas ir aukstais karš pret Krieviju un Krievijas grūšana Ķīnas rokās. Lūk, te slēpjas draudi," – paziņoja Lepēna un atzīmēja, ka "Krievijas draudu" koncepcija ir "krāpšanās".

Jautāta par to, vai viņa uzskata Vladimiru Putinu par "slepkavu", Lepēna atbildēja: "Nē, es tā nedomāju. Vladimirs Putins nav izdarījis neko tādu, lai es nonāktu pie šāda secinājuma."

Pie tam viņa norādīja, ka nebūt "nav sajūsmā" par Krieviju un Putinu.

"Paklausieties, es neesmu fane rokgrupas koncertā. Es esmu lielas nācijas politiskā līdere. Manās acīs nozīme ir Francijas interesēm," – piezīmēja "Nacionālās frontes" vadītāja.

Ziņu lente
0