Politika

Marina Lepēna atbalsta neatkarīgu ārpolitiku un autonomu aizsardzību

© REUTERS / Jacky NaegelenMarina Lepēna
Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas ārpolitika ir jāveido Parīzē, un tā nav jānosaka nevienam sabiedrotajam un nevienam līgumam, sacīja Francijas prezidenta vēlēšanu kandidāte Marina Lepēna.

RĪGA, 24. februāris — Sputnik. Francijas prezidenta vēlēšanu kandidāte, galēji labējās partijas "Nacionālā fronte" līdere Marina Lepēna ceturtdien solīja, ka savas vēlēšanu uzvaras gadījumā viņa nodrošinās Francijai patiesi neatkarīgu ārpolitiku, kā arī autonomas pašaizsardzības spējas, informē LETA.

Francijas ārpolitika ir jāveido Parīzē, un tā nav jānosaka nevienam sabiedrotajam un nevienam līgumam, sacījaLepēna.

Lepēna, kuru sabiedriskās domas aptaujās atbalsta apmēram ceturtdaļa vēlētāju, ir solījusi panākt Francijas aiziešanu no eiro zonas un rīkot referendumu par valsts turpmāko dalību Eiropas Savienībā.

Francijas partijas Nacionālā frone līdere Marina Lepēna - Sputnik Latvija
Marina Lepēna sola savest kārtībā Franciju

Ieskicējot vīziju par monokulturālu Franciju atšķirīgu nāciju pasaulē, viņa sacīja, ka vēsture "rāda, kā katras tautas dvēsele paliek pastāvīga… tautas seko vienam un tam pašam mērķim gadsimtiem ilgi."

Francijai nevajadzētu censties uzspiest savas vērtības vai Rietumu vērtības citām valstīm, teica Lepēna. Tā vietā Francijai vajadzētu iegūt cieņu pasaulē ar vaļsirdību, tostarp noraidot ES nesen noslēgto tirdzniecības līgumu ar Kanādu un Turcijas izredzes iestāties ES.

Lepēna arī solīja palielināt aizsardzības izdevumus līdz apmēram 3% no iekšzemes kopprodukta, tātad palielinot tos par vairāk nekā 50% saskaņā ar NATO datiem.

Tiek prognozēts, ka Lepēna iegūs visvairāk balsu prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā 27. aprīlī, bet zaudēs otrajā kārtā 7. maijā.

Ziņu lente
0