ES Padome saskaņojusi ar Eiroparlamentu vīzu atcelšanu Ukrainai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas pilsoņi – biometrisko pasu īpašnieki – no 20. marta varēs iebraukt ES uz 90 dienām 180 dienu periodā biznesa, tūrisma vai ģimenes ceļojumu mērķiem.

RĪGA, 1. marts — Sputnik. Eiropas Parlaments un ES Padomes locekļi vakar saskaņojuši vīzu atcelšanu Ukrainai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz EP preses dienesta paziņojumu.

EP precizēja, ka kopš grozījumu spēkā stāšanās biometrisko pasu īpašnieki varēs iebraukt ES teritorijā biznesa, tūrisma vai ģimenes braucieniem uz 90 dienām 180 dienu periodā. Vienošanās neattiecas uz Lielbritāniju un Īriju, piebildis preses dienests.

Ukrainas Ārlietu ministrijas ēka - Sputnik Latvija
Goda konsulāti tuvinās Latviju un Ukrainu
Pie tam bezvīzu režīms neparedz automātisku darba atļaujas saņemšanu.

27. februārī ES Padome formāli apstiprināja lēmumu, kas paredz bezvīzu režīma apturēšanu trešajām valstīm. ES vadība norādīja, ka Ukrainas un Gruzijas iedzīvotāju brīvas iebraukšanas ES valstu teritorijā apturēšana ir viens no Ukrainas un Gruzijas pilsoņu vīzu atcelšanas nosacījumiem. Lēmums tiks apstiprināts 1. martā, un dokuments stāsies spēkā 20 dienas pēc tā publikācijas ES Oficiālajā žurnālā.

Vienošanās par vīzu atcelšanu jāapstiprina EP atbilstošajā komitejā, pēc tam eirodeputāti izskatīs dokumentu plenārsesijā un nodos to galīgajai apstiprināšanai Eiropas Savienības Padomē.

"Formāls, taču nozīmīgs solis ceļā pretī ilgi gaidītajam risinājumam" — tā šo procesu raksturoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Флаги Украины и ЕС - Sputnik Latvija
EK informē, ka procedūras vīzu režīma atcelšanai Ukrainai un Gruzijai ir ievērotas
Eiropas Savienības valstis saskaņoja bezvīzu režīma apturēšanas mehānismu jau pērnā gada decembrī. ES migrācijas,iekšlietu un pilsonības komisārs Dimitris Avramopuls tolaik aicināja Eiropas Parlamentu un ES Padomi noslēgt vīzu liberalizāciju Ukrainai un Gruzijai.

2015. gada decembrī Eiropas Komisija paziņoja, ka Ukraina ir izpildījusi visus noteikumus vīzu režīma liberalizācijai ar ES, un aprīlī iesniedza ierosinājumu ieviest bezvīzu režīmu Ukrainas pilsoņiem.

Vienošanos par Ukrainas asociāciju ar ES ratificējuši visu ES dalībvalstu parlamenti, izņemot Nīderlandi. Līgums stāsies spēkā pēc tā ratifikācijas visās 28 Eiropas Savienības valstīs.

Ziņu lente
0