Baltais nams sastādījis rietumvalstu mediju noklusēto teroraktu sarakstu

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasBaltais nams
Baltais nams - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltais nams izplatījis medijos noklusēto teroraktu sarakstu. Sarakstā iekļuvuši gan ne īpaši apgaismoti notikumi, gan uzbrukumi, kuri kļuvuši par galvenajām pasaules ziņām pēdējo gadu laikā.

RĪGA, 7. februāris — Sputnik. Vakar ASV prezidents Donalds Tramps apsūdzējis medijus teroraktu noklusēšanā, vēsta RIA Novosti.

"Nonāk līdz tam, ka par to (teroraktiem — red.) neinformē, un daudzos gadījumos negodīgā prese nevēlas par to ziņot," — sacīja Tramps, uzstājoties Floridā.

Полиция Франции возле Лувра после нападения 3 февраля 2017 в Париже - Sputnik Latvija
Publicēti foto un video no uzbrukuma vietas netālu no Luvras

Baltā nama analītiķi iekļāva sarakstā 78 teroraktus, kas notikuši no 2014. gada septembra līdz 2014. gada decembrim. Tostarp ir gadījumi, kuri nav nonākuši sabiedrības uzmanības lokā, piemēram, Dānijas pilsoņa ievainojums Saūda Arābijā 2014. gada novembrī, vai divu ASV pilsoņu ievainojumi tajā pašā zemē 2015. gada janvārī.

Tāpat tiek minēti terorakti, kurus aktīvi apgaismoja presē, piemēram, 2014. gada Kanādas karavīra slepkavība Otavā pie pieminekļa un potenciālo teroristu likvidācija karikatūru izstādē Teksasā 2015. gadā.

Dažus sarakstā iekļautos notikumus plaši apgaismoja pasaules ziņu aģentūras. To vidū, piemēram, ir terorakts Tunisijā 2015. gada jūnijā, kad bojā gājuši 38 un ievainoti 39 tūristi, kā arī terorakta mēģinājums vilcienā Francijā 2015. gadā, kad amerikāņu karavīri-tūristi atbruņoja teroristu.

Turcijā arestēts Stambulas Jaungada terorists - Sputnik Latvija
Turcijā arestēts Stambulas Jaungada terorists

Pie tam noklusēto teroraktu sarakstā Baltais nams iekļāvis sprādzienu Krievijas pasažieru lidmašīnā virs Sinajas 2015. gada oktobrī, kad gāja bojā 224 cilvēki, slaktiņus Parīzē 2015. gada beigās ar vismaz 129 bojāgājušajiem. Tāpat sarakstā iekļuvuši terorakti Stambulā 2016. gada jūnijā, kad bojā gājuši 45 cilvēki, un 2016. gada jūlija terorakts Nicā, kura laikā tika nogalināti 84 cilvēki.

Iepriekš ASV prezidenta administrācijas oficiālais pārstāvis Šons Spaisers paziņojis, ka Baltais nams gatavo teroraktu sarakstu, kas nav atbilstoši apgaismoti medijos. Viņš vērsa uzmanību uz to, ka agrāk visi šie notikumi būtu publicēti pirmajās lappusēs, taču tagad terorakti notiek tik bieži, ka kļuvuši par kaut ko ierastu, tādēļ dažiem no tiem plašsaziņas līdzekļi nepievērš pietiekamu uzmanību, uzskata Spaisers.

Ziņu lente
0