Publicēti foto un video no uzbrukuma vietas netālu no Luvras

© Eric FEFERBERG / AFPПолиция Франции возле Лувра после нападения 3 февраля 2017 в Париже
Полиция Франции возле Лувра после нападения 3 февраля 2017 в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Armijas patruļa pie Luvras sašāvusi ar mačeti bruņotu uzbrucēju

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Francijas armijas patruļa pie Luvras piektdien sašāvusi ar mačeti bruņotu uzbrucēju, ziņo aģentūra LETA.

Amatpersonas notikušo raksturoja kā iespējamo teroraktu.

Sašautais cilvēks, saucot "Allahu Akbar" ("Dievs ir varens" — sauklis, kuru arābu valodā bieži lieto islāma ekstrēmisti), uzbrucis vienam no četriem patruļā esošajiem karavīriem, kuram savainota galva. Viņa ievainojums nav dzīvībai bīstams.

Karavīri sākotnēji centušies atvairīt uzbrucēju, bet pēc tam viens no karavīriem atklājis uguni, ievainojot uzbrucēju piecas reizes.

Uzbrukums notika pie ieejas lielveikalā, kas izbūvēts zem muzeja. Uzbrucējam līdzi bija divas mugursomas un divas mačetes, atklāja kāda policijas amatpersona. Iepriekš mediji ziņoja, ka uzbrucējs bijis bruņots ar nazi.

Amatpersona norādīja, ka uzbrucējs meties virsū karavīriem, kad tie viņam paskaidrojuši, ka ar mugursomām viņš lielveikalā netiks ielaists.

Francijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka lietu izmeklē pretterorisma prokurori. Par uzbrucēja identitāti nekādas informācijas pagaidām nav. Ministrija sākotnēji tviterī ziņoja par "nopietnu sabiedriskās drošības incidentu", un satiksme Luvras apkārtnē esošajās ielās tika bloķēta.

Ministrija aicināja pilsoņus saistībā ar incidentu neizplatīt nepatiesas ziņas un sekot valdības sniegtajai informācijai.

Uzbrucēja mugursomas tika pārbaudītas un tajās netika atrastas sprāgstvielas, paziņoja policijas priekšnieks.

"Otrs vīrietis tika aizturēts. Viņa lomu incidentā noteiks prokuratūra," — paudis Francijas iekšlietu oficiālais pārstāvis Pjērs Anrī Brandē.

Parīzes policijas vadītājs Mišels Kado paziņojis, ka uzbrucēja saukļi ļauj domāt, ka viņš plānojis veikt teroraktu. Francijas premjers Bernārs Kaznēvs uzsver, ka uzbrukumam bija "terorakta raksturs".

Francijā joprojām ir spēkā ārkārtas stāvoklis, kas tika izsludināts pēc 2015. gada novembrī islāma ekstrēmistu sarīkotā slaktiņa Parīzē, un ielās līdztekus pastiprinātajai policijas klātbūtnei patrulē arī armija.

Arī Luvras apkārtnē bieži var sastapt ar automātiskajiem ieročiem bruņotus karavīrus.

Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis sacīja, ka uzbrukuma brīdī muzejā atradās aptuveni 1000 cilvēku, kas tika sapulcēti drošās muzeja zonās, pirms policija ļāva atstāt ēku.

Tika evakuēts arī lielveikals.

Ziņu lente
0