Tramps sola Porošenko, ka centīsies panākt mieru Ukrainā

© Sputnik / Николай Лазаренко / Pāriet pie mediju bankasTramps sola Porošenko, ka centīsies panākt mieru Ukrainā
Tramps sola Porošenko, ka centīsies panākt mieru Ukrainā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Porošenko birojs norādīja, ka "puses paudušas dziļas bažas par vardarbības eskalāciju un humānās situācijas pasliktināšanos".

RĪGA, 5. februāris — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps sestdien telefonsarunā sacījis savam Ukrainas kolēģim Petro Porošenko, ka strādās kopā ar Kijevu un Maskavu, lai panāktu asinsizliešanas apturēšanu Ukrainā.

"Mēs strādāsim ar Ukrainu, Krieviju un visām citām iesaistītajām pusēm, lai palīdzētu uz robežas atjaunot mieru," — Trampa teikto citē Baltais nams.

Porošenko birojs norādīja, ka "puses paudušas dziļas bažas par vardarbības eskalāciju un humānās situācijas pasliktināšanos".

Abi prezidenti izteikušies "par labu dialoga aktivizēšanai ar jauno ASV administrāciju visos līmeņos".

Porošenko - Sputnik Latvija
Porošenko vēlas atcelt sankcijas pret Krieviju un organizēt referendumu par dalību NATO

2014. gada aprīlī Ukrainas valdība sāka militāro operāciju pret pašpasludinātajām Doņeckas un Luganskas Tautas Republikām, kas pasludināja neatkarību pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Jautājums par situācijas noregulēšanu Donbasā tiek apspriests kontaktu grupas sēdēs Minskā. Kijeva, ASV un ES iepriekš vairākkārt apsūdzēja Maskavu par iejaukšanos Ukrainas iekšējās lietās. Krievija noraida šo apsūdzību un norāda, ka tā ir nepieņemama.

Iepriekš zemessargi un Ukrainas kareivji paziņoja, ka situācija Donbasā saasinās. Konfliktējošās puses apsūdzēja viena otru par apšaudes intensitātes palielināšanos zonā starp Doņecku, Jasinovataju un Avdejevku, kā arī par centieniem doties uzbrukumā.

Pašpasludinātās Luganskas Tautas Republikas milicija fiksēja Ukrainas bruņoto spēku militārās tehnikas kolonnas pārvietošanos pie saskares līnijas Donbasā, ceturtdien informēja LRT Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Andrejs Maročko.

Ukrainas AM iepriekš informēja par uzbrukumu Donbasā. "Lai nu būtu kā būdams, taču metru pēc metra, soli pēc soļa, iespēju robežās mūsu puiši ir varonīgi pavirzījušies (uz priekšu — red.)," — paziņoja Ukrainas aizsardzības ministra vietnieks Igors Pavlovskis.

BBC korespondents Kijevā Toms Barridžs savā lapā Twitter publicējis video, kurā redzami Ukrainas Bruņoto spēku tanki starp dzīvojamajām mājām Avdejevkā, ziņo RIA Novosti.

Maskava informēja, ka Ukrainas darbības rada satraukumu. To uzsvēra Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Pie tam Krievijas rīcībā esošā informācija apliecina, ka uzbrukumu Avdejevkas rajonā sākušas Ukrainas "neatkarīgās vienības" ar Ukrainas BS palīdzību.

Ziņu lente
0