The Independent: Terēza Meja piedāvājusi Trampam sekot Reigana piemēram

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasLielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ieteikusi ASV prezidentam Donaldam Trampam nelauzt kodoldarījumu ar Irānu un runāt ar Krieviju no spēka pozīcijām.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Vizītes laikā ASV Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja vērsusies ar uzrunu pie Kongresa locekļiem no Republikāņu partijas, raksta The Independent.

Pēc pēdējām vēlēšanām Republikāņu partijas pārstāvji dominē abās Kongresa palātās — Pārstāvju palātā un Senātā — un viņu atbalsts ir ļoti svarīgs Mejai, kura vēlas panākt "īpašas attiecības" ar ASV.

Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй - Sputnik Latvija
Politika
Mediji ziņo: Lielbritānijas premjere gatava "skarbam Brexit"

Savā uzrunā Meja brīdinājusi, ASV prezidentu Donaldu Trampu un Republikāņu partiju lieki neuzticēties Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Pēc viņas teiktā, attiecībās ar Krieviju vienmēr ir jāatceras ASV eksprezidenta Ronalda Reigana piemērs, kurš pārrunās ar Mihailu Gorbačovu rūpīgi ievērojis principu "uzticies, bet pārbaudi". Meja ieteikusi Trampam piemērot principu "sazinies, bet uzmanies".

Viņa paudusi, ka konflikts starp Krieviju un Rietumiem nav neizbēgams un aukstā kara laiki var arī neatgriezties, bet ASV un Lielbritānijai jāsarunājas ar Krieviju no spēka pozīcijām.

Pēc viņas teiktā, tas nenozīmē atgriešanos pie "sakāvi cietušās agrāko gadu politikas". Jau esot beigušies laiki, kad Lielbritānija un Amerika iejaukušās neatkarīgo valstu politikā un mēģinājušas to pārveidot pēc sava ģīmja un līdzības. Taču tas nenozīmējot, ka jāstāv malā, kad draudi ir reāli, bet iejaukšanās ir tavās interesēs.

Tāpat viņa solījusi savu atbalstu Trampam cīņā ar ISIS un Irānu, kas cenšas paplašināt savu ietekmi Tuvajos Austrumos un Vidusjūras teritorijā, tomēr piedāvājusi izmantot konflikta atrisināšanai visas iespējamās diplomātiskās metodes. Pēc viņas teiktā, ir vērts saglabāt Baraka Obamas administrācijas noslēgto kodolvienošanos ar Irānu, jo tā desmit gadus nav ļāvusi Irānai iegādāties kodolieročus.

Ziņu lente
0