Ķīnietis mēnesi braucis ar velosipēdu uz mājām nepareizā virzienā

CC BY-SA 2.0 / Andrew Nash / Ringstrasse Bike Path - 21mar15 - 041Ķīnietis mēnesi braucis ar velosipēdu uz mājām nepareizā virzienā. Foto no arhīva
Ķīnietis mēnesi braucis ar velosipēdu uz mājām nepareizā virzienā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļu policijas nodaļas darbinieki nopirkuši vīrietim vilciena biļeti, lai viņš tiktu mājās līdz svētkiem.

RĪGA, 28. janvāris — Sputnik. Ķīniešu strādnieks vairāk nekā mēnesi braucsi ar velosipēdu, lai paspētu mājās nosvinēt Jauno gadu pēc mēness kalendāra, taču izrādījies, ka viņš braucis nepareizā virzienā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vietni Anhuinews.com.

Saskaņā ar vietnes datiem, Uhu pilsētas ceļa policija Anhojas provincē Ķīnas austrumos apturēja uz šosejas vīrieti, kurš brauca ar velosipēdu. Sarunas gaitā noskaidrojās, ka viņš plāno pārvarēt gandrīz divus tūkstošus kilometru, lai paspētu nosvinēt svētkus mājās.

Ежовое кафе. - Sputnik Latvija
Skrundā organizēta policijas operācija ežu glābšanai

Vīrietis teica kārtības sargiem, ka no pilsētas Židžao Šaņdunas provincē brauc uz austrumiem — uz pilsētu Cicikara Heilundzjana provincē Ķīnas ziemeļaustrumos. Tad viņam paskaidroja, ka viņš atrodas 500 kilometrus uz dienvidiem no vietas, kur sācis savu ceļu. Pēc vīrieša teiktā, visticamāk, viņam norādījuši nepareizu virzienu, kad viņš jautājis ceļu.

Vietējās Ceļu policijas nodaļas darbinieki iegādājušies vīrietim vilciena biļeti, jo pirms brauciena viņš iztērējies lielāko daļu līdzekļu interneta kafejnīcās. Pateicoties labsirdīgajiem policistiem, viņš varējis braukt mājās ar vilcienu.

Pavasara svētki vai Jaunais gads pēc mēness kalendāra — 2017. gadā iestājas naktī uz 28. janvāri, kad sāksies Ugunīgā Gaiļa gads. Oficiālie Jaungada svētki Ķīnā turpināsies no 27. janvāra līdz 2. februārim.

Ziņu lente
0