Putins: Trampu kompromitējošās informācijas pasūtītāji ir sliktāki par prostitūtām

© REUTERS / Alexei DruzhininKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins paudis viedokli par to, ka ziņojuma autori par ASV jaunievēlēto prezidentu Donaldu Trampu kompromitējošo informāciju, kas it kā esot Krievijas specdienestu rīcībā, ir sliktāki par prostitūtām – viņiem nav nekādu morālo robežu.

RĪGA, 18. janvāris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paskaidroja, ka tikai ar grūtībām spēj iedomāties, ka Donalds Tramps, ilggadējs skaistumkonkursu organizators, brauciena laikā uz Maskavu būtu uzaicinājis savā viesnīcas numurā "meitenes ar pazeminātu sociālo atbildību." Šādi viņš komentēja ASV cirkulējošās ziņas par informāciju, kas kompromitējot jaunievēlēto prezidentu, ziņo RIA Novosti.

Bortāls Buzzfeed publicēja britu izlūkdienesta bijušā darbinieka ziņojumu, kurā apgalvots, ka kaut kādiem "krievu aģentiem" it kā esot informācija, kas kompromitē Trampu. Vēlāk noskaidrojās ziņojuma autors — tas bija Kristofers Stīls, 52 gadus vecais bijušais MI-6 darbinieks, viens no uzņēmuma Orbis Business Intelligence dibinātājiem, kas specializējas izmeklēšanas un drošības jomā.

Ziņojumā pieminēts, ka Tramps vizītes laikā Maskavā esot uzaicinājis prostitūtas.

"Tramps atbrauca un tūlīt skrēja tikties ar Maskavas prostitūtām. Viņš ir pieaudzis vīrietis, cilvēks, kurš ilgus gadus nodarbojies ar skaistumkonkursu organizēšanu. Viņš ticies ar pasaules skaistākajām sievietēm. Es ar grūtībām spēju iztēloties, ka viņš viesnīcā tikās ar mūsu meitenēm ar pazeminātu sociālo atbildību," — paskaidroja Putins.

"Neapšaubāmi, viņas… ir labākās pasaulē, protams. Taču es šaubos, vai Tramps uz to iekritis," — piebilda prezidents.

Putins norādīja, ka tie, kas nodarbojas ar šāda veida kompromitējošo informāciju, ir sliktāki nekā prostitūtas.

"Ziniet, gribu teikt, ka prostitūcija ir nopietna un nejauka sociālā parādība. Jaunas sievietes ar to nodarbojas arī tādēļ, ka citādi nevar nodrošināt sev pieklājīgu dzīvi. Tā lielā mērā ir sabiedrības un valsts vaina. Taču cilvēki, kuri pasūta tādus viltojumus, kas pašlaik izplatās pret ASV jaunievēlēto prezidentu, fabricē tos un izmanto politiskajā cīņā, ir sliktāki nekā prostitūtas. Viņiem vispār nav nekādu morālo ierobežojumu," — norādīja Krievijas valsts vadītājs.

Vladimirs Putins uzsvēra, ka Krievijai pastāvīgi nākas saskarties ar tamlīdzīgiem cilvēkiem.

ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Man nav sakara ar Krieviju! – Tramps atbildējis uz ziņām par kompromitējošo informāciju

"Tomēr tas, ka šādas metodes tiek izmantotas pret ASV jaunievēlēto prezidentu, protams, ir unikāls gadījums. Nekas tamlīdzīgs iepriekš nav noticis. Tas liecina par Rietumu, tostarp ASV, politiskās elites kritienu, degradāciju," — viņš pauda savu viedokli.

"Taču es ļoti ceru, ka veselais saprāts gūs pārsvaru. Tas attiecas arī uz Savienoto Valstu un to sabiedroto, arī Eiropas valstu attiecībām. Tieši pašreizējā, aizejošā administrācija ir iesaistījusi daudzus Eiropas politiskos līderus Amerikas iekšpolitiskajā cīņā un tagadējās problēmas ir šī darba rezultāts," — viņš uzsvēra.

Vladimirs Putins norādīja, ka informācija par to, ka Krievijai it kā esot informācija, kas kompromitē ASV jaunievēlēto prezidentu Donaldu Trampu, ir acīmredzams viltojums.

"Šī noplūde ir acīmredzams viltojums. Ierodoties Maskavā, Tramps nebija nekāds politiskais darbinieks, mēs pat nezinājām par viņa politiskajām ambīcijām. Viņš bija vienkāršs biznesmenis, viens no visbagātākajiem Amerikas cilvēkiem. Vai kāds uzskata, ka specdienesti dzenas pēc katra amerikāņu miljardiera? Protams nē, tie vienkārši ir pilnīgi murgi ", — paziņoja Putins.

Sasaistīt rokas un kājas

Noteikti spēki ASV vēlas apšaubīt Donalda Trampa ievēlēšanas leģitimitāti: rodas iespaids, ka viņi patrenējušies Ukrainā ar Maidanu un to pašu var sarīkot pie sevis, preses konferencē pastāstīja Putins.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Peskova komentāri par Kremļa rīcībā esošu kompromātu par Trampu

"Manuprāt, šīs cīņas gaitā nosprausti vairāki uzdevumi. Iespējams, to ir vairāk, taču daži ir acīmredzami. Pirmais — mazināt ASV jaunievēlētā prezidenta leģitimitāti. Starp citu, šajā jautājumā gribētu atzīmēt, ka cilvēki, kuri to dara, vienalga, gribot vai negribot, nodara milzīgu kaitējumu ASV interesēm," — atgādināja Krievijas valsts vadītājs.

"Rodas iespaids, ka viņi patrenējušies Kijevā un ir gatavi pie sevis Vašingtonā organizēt "maidanu", lai tikai neļautu Trampam stāties amatā," — uzsvēra Krievijas prezidents.

Putins norādīja, ka nav pazīstams ar ASV jaunievēlēto prezidentu Donaldu Trampu, tāpēc viņam nav pamata ne kritizēt, ne aizstāvēt politiķi.

"Es neesmu pazīstams ar Trampa kungu, es nekad neesmu ar viņu ticies, es nezinu, ko viņš darīs starptautiskajā arēnā, tāpēc man nav nekāda pamata ne uzbrukt viņam, kritizēt viņu par kaut ko, ne arī aizstāvēt," — apliecināja Putins.

ASV turpinās iekšpolitiskā cīņa, neskatoties uz to, ka prezidenta vēlēšanas jau ir notikušas, atzina Krievijas prezidents.

"Mēs novērojam, ka ASV turpinās asa politiskā cīņa, lai arī prezidenta vēlēšanas ir noslēgušās. Tās ir beigušās ar Trampa kunga pārliecinošu uzvaru," — atgādināja Putins.

Otrdien Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka ziņojumu par Maskavas rīcībā it kā esošo informāciju, kas kompromitē ASV jaunievēlēto prezidentu Donaldu Trampu, sacerējis kaut kāds vīrs, kas bēdzis no MI-6.

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Donalda Trampa atbilde uz izlūkdienestu ziņojumu

Diplomāts norādīja, ka viņš neplāno pierādīt, ka Krievijai izteiktās apsūdzības kibernoziegumos ir nepamatotas, ņemot vērā nevainības prezumpciju.

Pēc Trampam veltītā ziņojuma publikācijas Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka šie paziņojumi ir "absolūta "pīle", absolūta fabrikācija un absolūtas muļķības." Peskovs piezīmēja, ka tas ir acīmredzams mēģinājums kaitēt Krievijas un ASV divpusējām attiecībām. Politiķis uzsvēra, ka Kremlis nenodarbojas ar kompromitējošas informācijas vākšanu.

Pats Donalds Tramps savā komentārā mikroblogā Twitter tīklā uzsvēra, ka Krievija nekad nav izdarījusi spiedienu uz viņu. "Man nav sakara ar Krieviju — ne vienošanos, ne aizņēmumu, nekā!" — raksta Tramps. "Specdienesti nedrīkstēja pieļaut šo nepatieso ziņu parādīšanos. Tas ir kārtējais uzbrukums man. Vai mēs dzīvojam nacistiskajā Vācijā?" — vaicāja ASV ievēlētais prezidents nākamajā publikācijā.

Ziņu lente
0