Man nav sakara ar Krieviju! – Tramps atbildējis uz ziņām par kompromitējošo informāciju

© REUTERS / Joe RaedleASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps
ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka viņam nav nekāda sakara ar Krieviju, un nepatiesās ziņas gatavo politiskie oponenti ar mērķi mazināt republikāņu kandidāta uzvaru.

RĪGA, 12. janvāris — Sputnik. ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps paudis uzskatu, ka plašsaziņas līdzekļu vēstis par Krievijas specdienestu rīcībā esošu informāciju, kas viņu kompromitē, ir viltotas, un tamlīdzīgu rīcību var salīdzināt ar nacistiskās Vācijas pasākumiem.

"Krievija nekad nav izdarījusi spiedienu uz mani. Man nav sakara ar Krieviju — ne vienošanos, ne aizņēmumu, nekā!" — raksta Tramps mikroblokā Twitter tīklā.

Tramps uzsvēra, ka viņa uzvara ASV prezidenta vēlēšanās ir apstiprināta.

"Es viegli uzvaru vēlēšanās, lielā "kustība" ir apstiprināta, un negodīgi oponenti cenšas noniecināt mūsu uzvaru ar viltus ziņām. Nožēlojama pozīcija!" — piebilda Tramps.

"Specdienesti nedrīkstēja pieļaut šo nepatieso ziņu parādīšanos. Tas ir kārtējais uzbrukums man. Vai mēs dzīvojam nacistiskajā Vācijā?" — vaicā ASV ievēlētais prezidents nākamajā publikācijā.

Iepriekš telekanāls CNN, atsaucoties uz vārdā neminētiem ierēdņiem, ziņoja, ka ASV specdienesti informējuši valsts aizejošo prezidentu Baraku Obamu un Trampu par savām aizdomām par to, ka kaut kādiem "krievu aģentiem" it kā esot informācija, kas kompromitē miljardieri, taču amerikāņu izlūkiem nav pierādījumu, kas apstiprinātu šos pieņēmumus. Kremlī uz šiem izteikumiem atbildēja, ka Krievija neapkopo nomelnojošas ziņas, bet gan strādā tikai globālā miera un drošības interesēs.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka šie paziņojumi ir "absolūta "pīle", absolūta fabrikācija un absolūtas muļķības."

"Tas pilnībā ir viltojums, un šī papīra kvalitāte, manuprāt, ir pietiekami daiļrunīga (..) Kremlim nav Trampu kompromitējošas informācijas. Šī informācija neatbilst patiesībai, tā ir tikai absolūta izdoma," — Peskova teikto citēja aģentūra RIA Novosti.

Peskovs piezīmēja, ka tas ir acīmredzams mēģinājums kaitēt Krievijas un ASV divpusējām attiecībām. Politiķis uzsvēra, ka Kremlis nenodarbojas ar kompromitējošas informācijas vākšanu.

"Trampa vervēšana Krievijas labā"

Vēlāk Krievijas Federācijas Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs, kurš arī pieminēts dokumentā, informēja, ka ziņojums par to, ka Krievija esot savervējusi Trampu, ir provokatoru faksifikācija.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Peskova komentāri par Kremļa rīcībā esošu kompromātu par Trampu

"Man personīgi tas bija jaunums. Vietnē Buzzfeed publicētajā ziņojumā, ko it kā esot snieguši amerikāņu specdienesti par "Trampa vervēšanu Krievijas labā", 18. lappusē pieminēta arī mana pieticīgā persona," — senators raksta Facebook.

Kosačovs norādīja, ka viņam veltītajā ziņojuma daļā nav ne vārda patiesības. "Kļūdaini norādīts mans amats. Es neesmu pazīstams ar (Trampa advokātu — red.) Maiklu Koenu un, visu cieņu viņam, tomēr man nākas atzīt, ka līdz šai dienai pat nebiju tādu vārdu dzirdējis. Vismaz piecus gadus, iespējams, pat ilgāk, neesmu bijis ne Prāgā, ne citās Čehijas pilsētās," — viņs paskaidroja.

Šādas kļūdas ļauj senatoram secināt, ka "ziņojumu faksificējuši provokatori, kuru rīcībā nav informācijas un kuri "grābj to no gaisa," ticamībai bārstot tekstā konkrētus vārdus, vai arī amerikāņu specdienestiem ar tādu darba kvalitāti vajadzētu vienkārši kolektīvi un vienlaicīgi atkāpties no amatiem."

Portāls Buzzfeed publicējis britu izlūkdienesta bijušā darbinieka ziņojumu, kurā, atsaucoties uz kādu Kremļa ierēdni, apgalvots, ka Trampa advokāts Maikls Koens 2016. gada augustā Prāgā slepus ticies ar Kremļa pārstāvjiem. Dokumentā norādīts, ka tikšanās organizēšanā esot piedalījies Federācijas Padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs — dokumentā viņš nodēvēts par Valsts domes locekli. "Iespējams, Kosačovs piedalījies pārrunās ar Koenu," — atzīmēts dokumentā.

"Krievija nesen paziņoja, ka tie ir nepārbaudīti ziņojumi, ko apmaksājuši politiskie oponenti, un tie ir "absolūti un pilnībā safabricēti, pilnīgas muļķības." Ļoti netaisnīgi!" — rakstīja Tramps sociālajā tīklā.

Ziņu lente
0