Laikraksts vēsta: Par Parīzes teroraktu apsūdzētais "nekaunas"

© AP Photo / UncreditedBriseles priekšpilsētā Molenbēkā aizturēts Francijas pilsonis – 26 gadus vecais Salehs Abdeslams.
Briseles priekšpilsētā Molenbēkā aizturēts Francijas pilsonis – 26 gadus vecais Salehs Abdeslams. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Salahs Abdeslams saņēmis vēstules no vairākiem interesentiem, bet ir atbildējis tikai vienai sievietei, norāda laikraksts.

RĪGA, 13. janvāris — Sputnik. Salahs Abdeslams, kas ir galvenais aizdomās turētais Parīzes 2015.gada 13.novembra teroraktu lielā, vēstulē kādai sievietei atzinis, ka nekaunas par to, kas viņš ir, vēsta LETA, atsaucoties uz franču presē publicētajiem vēstules fragmentiem.

Abdeslams atteicies atbildēt uz tiesnešu jautājumiem par teroraktu, kurā tika nogalināti 130 cilvēki. Tomēr vēstulē kādai anonīmai sievietei, kas publicēta laikrakstā "Liberation", viņš "pirmo reizi izrāda vēlmi sarunāties", norāda avīze.

"Pirmkārt, es nebaidos no tā, ka varētu kaut ko nejauši izpaust, jo es nekaunos par to, kas es esmu, turklāt, kas gan varētu būt vēl sliktāks par to, kas jau ir pateikts," — rakstījis Abdeslams, liecina viņa izmeklēšanas dokumenta fragments.

"Tā kā Jūs esat bijusi tieša, arī es tāds būšu. Ja es jautāju, kādi ir jūsu nodomi, tad tas ir tāpēc, lai garantētu pats sev, ka es jums nepatīku kā "zvaigzne" vai kā "elks", jo es šādus vēstījumus saņemu daudz un es tos neatbalstu, jo vienīgais, kas ir pelnījis pielūgsmi, ir Allāhs," — viņš raksta.

Abdeslams saņēmis vēstules no vairākiem interesentiem, bet ir atbildējis tikai vienai sievietei, norāda laikraksts.

Янис Урбанович - Sputnik Latvija
Viedoklis
Cīņai ar terorismu ES nepieciešami sabiedroti islāma pasaulē
27 gadus vecais vīrietis aprīlī tika pārvests no Beļģijas uz Franciju. Aizturēšanas operācijas gaitā Beļģijā viņš tika sašauts kājā.

Abi viņa advokāti oktobrī paziņoja, ka turpmāk viņu vairs neaizstāvēs, jo viņš atsakās atbildēt uz jautājumiem.

Beļģijā dzimušais Francijas pilsonis, kā tiek uzskatīts, ir vienīgais džihādists, kurš izdzīvojis pēc uzbrukumiem Francijas galvaspilsētā.

Abdeslams ir apsūdzēts par to, ka nodrošinājis loģistikas atbalstu septiņiem džihādistiem, kas gāja bojā vairākās terorakta vietās — koncertzālē "Bataclan", nacionālajā stadionā "Stade de France", vairākos bāros un restorānos Parīzes centrā.

Ziņu lente
0