Ziņas par Krievijas kiberuzbrukumiem Tramps nosaucis par "raganu medībām"

© iprimagesASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva
ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV ievēlētais presidents Donalds Tramps lūdz paskaidrot, kāpēc neviens neatsauc atmiņā neseno Ķīnas kiberuzbrukumu, kas ļāvis saņemt piekļuvi plašai informācijai par valsts darbiniekiem.

RĪGA, 7. janvāris — Sputnik. ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps intervijā avīzei New York Times pavēstīja, ka tik liela vērība kiberuzbrukumiem, ko Krievija it kā esot veikusi prezidenta priekšvēlēšanu sacīkšu laikā, ir "politiskas raganu medības," vēsta RIA Novosti.

Izdevums norāda, ka telefona intervija ar Trampu notikusi dažas stundas pirms specdienestu brīfinga, kas organizēts ievēlētā prezidenta vajadzībām, jautājumā par kiberuzbrukumiem pret Demokrātisko partiju.

Hakeri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Stepes grizlilācis" uzlauzis Savienotās Valstis

"Salīdzinoši nesen Ķīna, uzlaužot datorus, ieguva piekļuvi informācijai par 20 miljoniem valsts ierēdņu. Kāpēc neviens par to pat neieminas?" — viņš paziņoja intervijā, atgādinot par ĶTR hakeru uzbrukumiem 2014. gada beigās un 2015. gada sākumā.

"Tās ir politiskas raganu medības," — uzsvēra Tramps. Pie tam ievēlētais prezidents ironiski nodēvēja ASV par "hakeru uzbrukumu pasaules galvaspilsētu."

Amerikāņu izlūkdienestu pārstāvji oktobrī paziņoja, ka par kiberuzbrukumiem valsts vēlēšanu sistēmām esot atbildīgi "krievu hakeri." Vēlāk mediji, atsaucoties uz CIP, informēja, ka Krievija esot piedalījusies Demokrātiskās partijas serveru uzlaušanā. Plašsaziņas līdzekļi rakstīja, ka uzbrukumi notikuši ar mērķi atbalstīt Donaldu Trampu, jaunievēlēto prezidentu.

Krievijas varas iestādes šādas apsūdzības noraida. Krievijas prezidents Vladimirs Putins atgādināja, ka publicētajos datos nav bijis nekā Krievijas interesēs, bet histērija tiek uzpūsta, lai novērstu uzmanību no publikāciju satura.

ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps uzskata, ka apsūdzības ir izgudrotas. Pēc viņa domām, demokrāti tādā veidā cenšas apšaubīt notikušās vēlēšanas un novelt no sevis atbildību par sakāvi.

Ziņu lente
0