Krievijas hakeri nav nozaguši dokumentus no Bundestāga

CC BY 2.0 / Steffen Voß / BundestagBundestāgs. Foto no arhīva
Bundestāgs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas izlūkdienesta slepenie dokumenti nebija pazuduši 2015. gada kiberuzbrukuma laikā, kurā vainoja Krievijas hakerus, bet vietnei WikiLeaks tos nodevis avots vācu parlamentā.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Vainīgs pie konfidenciālo dokumentu nodošanas par Vācijas valsts varām vietnei WikiLeaks ir avots vācu parlamentā, nevis "Krievijas hakeri", vēsta telekompānija ARD.

Премьер-министр РФ Владимир Путин на отдыхе в Республике Тыва - Sputnik Latvija
Politika
Telekanāls "NBC News" apsūdz Putinu par kiberuzbrukumiem ASV vēlēšanu kampaņas ietvaros

Pēc bijušā CIP un Nacionālās drošības aģentūras (NDA) darbinieka Edvarda Snoudena atmaskošanas kļuva zināms par to, ka ASV specdienesti spiegoja simtiem tūkstošu pilsoņu Vācijā, noklausījās kancleres Angelas Merkeles mobilo tālruni, bet Federālais Vācijas izlūkdienests (BND), kas tieši pakļaujas kanclera resoram, palīdzēja amerikāņiem sekot mērķiem Eiropā.

Šā gada 1. decembrī WikiLeaks publicēja 2,5 tūkstošus dokumentu, kas attiecās uz BND darbības izmeklēšanu un izlūkdienesta sadarbību ar ASV Nacionālās drošības aģentūru, kurus bundestāga komitejai izmeklēšanas ietvaros nodevuši dažādi valsts dienesti.

ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tramps nav apstiprinājis CIP ziņojumu par Krievijas hakeru palīdzību

Toreiz mediji ziņoja, ka šie dokumenti varētu būt nozagti 2015. gada pavasara kiberuzbrukuma rezultātā, kurā apsūdzēja "Krievijas hakerus". 2015. gada maijā bundestāga pārstāvji atzinuši, ka dažu nedēļu laikā nezināmi laupītāji saņēma datus no slēgtās sistēmas. Spiegel izplatījis informāciju par to, ka uzbrukumā varētu būt vainīgi krievi.

Tomēr pašlaik izdevums vēsta, ka nav nekādu pierādījumu par šo datu zādzību kideruzbrukuma laikā. Bundestāga priekšsēdētājs Norberts Lammerts piekrita sākt izmeklēšanu par nenosauktu informācijas avotu.

Ziņu lente
0