Ukraina atzīta par korumpētāko valsti Eiropā

© Sputnik / StringerUkraina. Foto no arhīva
Ukraina. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Oligarhu klanu ietekme turpina dominēt ekonomikā, politikā un ukraiņu medijos, teikts Eiropas tiesas auditoru ziņojumā.

RĪGA, 7. decembris — Sputnik. Speciālā Eiropas tiesas auditoru ziņojumā par tēmu "Eiropas Savienības palīdzība Ukrainai" teikts, ka Ukraina līdz šim tiek uzskatīta par korumpētāko valsti Eiropā.

Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Saakašvili atkāpjas no amata

Par spīti ES finansiālai palīdzībai Kijevai, lai veicinātu reformu gaitu valstī, sasniegtie rezultāti joprojām ir ļoti vārgi, teikts pārskatā. Auditori norāda, ka Brisele periodā no 2007. līdz 2015. gadam piešķīrusi Kijevai lielas naudas summas, taču nesaskaņotas stratēģijas dēļ paredzētie rezultāti netika sasniegti.

Pārskatā ir atzīmēta spēcīga politiskā vēlme īstenos valsts pārvaldes reformas, taču izmaiņas pārvaldes sistēmā apdraudējušas reformu īstenošanu, savukārt zemais algu līmenis sekmējis korupciju.

Auditori norāda, ka savtīgas intereses ietekmē sabiedriskās politikas veidošanu valstī, bet oligarhiskie klani joprojām dominē Ukrainas ekonomikā, politikā un medijos.

Apkarošanas pasākumu efektivitāte vēl nav redzama, teikts dokumentā. Nepieciešamas tālākas pūles nosprausto mērķu sasniegšanai, atzīmē auditori, norādot, ka ES palīdzības apjoms Kijevai 2007.-2015. gados sasniedzis 1,6 miljardus eiro grantu veidā un 3,5 miljardus — kredītu formā.

Eiropas auditoru tiesa kā ārējais neatkarīgais ES revidents pārbauda, vai ES līdzekļu izlietošana atbilst esošajiem noteikumiem.

Ziņu lente
0