Luganskas TR vēsta par "Labējā sektora" kaujinieku ierašanos pie saskares līnijas

© AFP 2023 / Sergei SupinskyUkrainas radikālās kustības "Labējais sektors" kaujinieki. Foto no arhīva
Ukrainas radikālās kustības Labējais sektors kaujinieki. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Luganskas Tautas Republika informē, ka "Labējā sektora" komandieri nostiprina vienības pie militārās saskares līnijas un paplašina to materiāltehnisko nodrošinājumu.

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Ukrainas bruņoto spēku komandieri papildina pie saskares līnijas Donbasā esošās vienības ar organizācijas "Labējais sektors" (tā atzīta par ekstrēmistisku organizāciju un aizliegta Krievijas Federācijā) kaujiniekiem, brīfingā pavēstīja pašpasludinātās Luganskas Tautas Republikas Tautas milicijas oficiālais pārstāvis Andrejs Maročko.

"Konstatēts, ka Ņižņeteploje apdzīvotajā vietā ieradušās 10 automašīnas, ko pavadījuši bruņutransportieri un divas zenītraķešu iekārtsd ZU-23-2. Tehnika apzīmēta ar Ukrainas Brīvprātīgo korpusa "Labējais sektors" simboliku," — Maročko teikto citē aģentūra RIA Novosti.

Джефф Монсон - Sputnik Latvija
Džefs Monsons kanālā RT parādīs, kā noturēties politiskajos strīdos

Tautas milicijas rīcībā esošā informācija liecina, ka "Labējā sektora" komandieri nostiprina vienības pie militārās saskares līnijas apdzīvotās vietas Zolotoje rajonā, kā arī paplašina to materiāltehnisko nodrošinājumu. Maročko uzsvēra, ka fiksēta tehnikas pārvietošanās no apdzīvotās vietas Ļisičanskas ciema Zolotoje virzienā — turp pārvietojušies četri bruņutransportieri, 10 kravas automašīnas un aptuveni 20 teicami ekipēti kaujinieki.

"Pie tam saņemta informācija, ka "Labējais sektors" saviem mērķiem izmanto sociālās nozīmes objektus," — uzsvēra Maročko.

Viņš precizēja, ka apdzīvotās vietas Privoļje skolas teritorijā dislocējušies aptuveni 50 "Labējā sektora" kaujinieki. Tur atrodas trīs bruņutransportieri, divas kājnieku kaujas mašīnas un automobiļi.

Ziņu lente
0