Džons Kerijs apmierināts ar Eiropas un ASV vienotību sankciju jautājumā

© State Department photoASV valsts sekretārs Džons Kerijs
ASV valsts sekretārs Džons Kerijs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts sekretārs vēsta, ka vienotība sankciju jautājumā pastiprinās – partneri turpina stingru ierobežojumu politiku attiecībās ar Maskavu.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. ASV un Eiropa nostiprinājušas solidaritāti pret Krieviju vērsto sankciju jautājumā, un tas esot noticis sakarā ar Krievijas iejaukšanos demokrātiskajos procesos ASV, paskaidroja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

Diplomāts stāstija par vienprātīgu pieeju ar partneriem viņpus Atlantijas okeāna, vēsta RIA Novosti.

Глава МИД РФ С.Лавров, архивное фото - Sputnik Latvija
Lavrovs par ASV Demokrātiskās partijas pasta uzlaušanu

Džons Kerijs pauda uzskatu, ka tā tiek demonstrēta ik dienas un kļūst stiprāka: "Eiropa un ASV turpina atbalstīt stingras ekonomiskās sankcijas pret Krieviju sakarā ar agresiju Ukrainā. Mūsu vienotība kļūst stiprāka, kad Krievijas prezidents Putins cenšas iejaukties mūsu demokrātiskās sistēmas funkcionēšanā," — paziņoja Kerijs.

Hilarijas noslēpumi

Informācija par ASV Demokrātiskās partijas datorsistēmu uzlaušanu parādījās šovasar. Kiberuzbrukuma rezultātā vietne WikiLeaks publicēja apmēram 19 tūkstošus vēstuļu, kas liecināja par iespējamu partijas negodīgu rīcību priekšvēlēšanu kampaņas laikā.

ASV prezidenta kandidāte no demokrātu partijas Hilarija Klintone apsūdzēja Krievijas specdienestus par servera uzlaušanu un vairāku vēstuļu publikāciju. Pēc viņas domām, Krievija cenšas ietekmēt vēlēšanu rezultātus ASV.

ASV varas iestādes nav sniegušas nekādus pierādījumus, kas apliecinātu Krievijas saistību ar šiem notikumiem. Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot apsūdzības, informēja, ka publicētās ziņas nesatur nekadu informāciju, kas būtu Krievijas interesēs. Krievijas valsts vadītāja preses sekretārs Dmitrijs Peskovs izteicās skarbāk: "Tas ir tāds absurds, ka jau robežojas ar pilnīgu stulbumu."

Sankcijas pēc sankcijām: baltiem diegiem šūts karš

"Sankciju karš" rietumvalstu un Krievijas starpā rit jau gana ilgi. Vispirms parādījās sankcijas pret privātpersonām — tās ES pieņēma 2014. gada martā — pēc referenduma par Krimas atkalpievienošanos Krievijai. Vēlāk tika ieviesti ierobežojumi, kas vērsās pret veselām Krievijas ekonomikas nozarēm.

Analītiķi lēš, ka rietumvalstu zaudējumi sankciju rezultātā pārsniedz 60 miljardus dolāru. Un tomēr pagājušonedēļ Baltā nama oficiālais parstāvis ziņoja, ka ASV apspriež ar partneriem Eiropā jautājumu par pretdarbību Sīrijā, tostarp arī ieviešot jaunas sankcijas.

Rietumi pielieto sankcijas kā instrumentu, ar kura palīdzību panākt no Krievijas Minskas protokolu izpildi par izlīgumu Donbasā. Maskava jau vairākkārt ir apliecinājusi, ka tāds aspekts ir absurds, jo Krievija nav iesaistīta kara darbībā Donbasā un ir ieinteresēta panākt pēc iespējas ātrāku konflikta atrisināšanu Ukrainas dienvidaustrumos.

Ziņu lente
0