Rietumu prese atkal biedē lasītājus ar jauno Krievijas bruņojumu

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Pāriet pie mediju bankasPretgaisa aizsardzības spēku raķešu šaušanas mācības. Foto no arhīva
Pretgaisa aizsardzības spēku raķešu šaušanas mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu un amerikāņu preses izdevumi ceļ trauksmi sakarā ar jauno Krievijā izstrādāto raķeti, ko iedēvējuši par "Sātanu 2".

RĪGA, 26. oktobris — Sputnik. Lielbritānijas un ASV preses izdevumos publicēti satraucoši raksti par jauno Krievijas bruņojumā izmantoto raķeti RS-28 "Sarmat", ko žurnālisti rietumvalstīs iedēvējuši par "Sātanu 2", informē RIA Novosti.

Vairāki lieli mediji, piemēram, avīze The Sun apsolīja saviem lasītājiem "kodolkara elli".

"Eksperti brīdina: Putina "Sātans" dažu minūšu laikā noslaucīs no Zemes virsas Amerikas austrumu piekrasti, ja sāksies Trešais pasaules karš," — apgalvo raksta autors.

Avīze citēja amerikāņu rakstnieka Pola Kreiga Robertsa vārdus — viņš iepriekš rakstīja, ka viena šāda raķete varot iznīcināt gandrīz visu Ņujorku, bet piecas vai sešas — visu austrumu piekrasti.

Атомная подводная лодка Северного флота Северодвинск в акватории Баренцева моря перед пуском крылатой ракеты Калибр - Sputnik Latvija
Krievija veido jaunu ballistisko raķeti

Savukārt britu izdevums Daily Mail minēto raķeti nodēvējis par "nopietnāko brīdinājumu Rietumiem". Šī avīze skaidro, ka "Sarmats" var noslaucīt no Zemes virsas ne ASV austrumu piekrasti, bet gan Angliju un Velsu. Daily Mail pat publicējusi ilustrāciju, kurā demonstrēta "postījumu zona", kādu nodarīs Krievijas raķetes trāpījums Lielbritānijā.

Amerikāņu avīze The New York Post raksta, ka "baismīgās kodolraķetes "Sātans" spēj radīt elli Zemes virsū."

Krievu kodolieroči ir "nomaskēts sātans", uzskata raksta autors.

Šāda rietumu preses reakcija parādījās pēc Valsts raķešu centra vietnē publicētā attēla, kurā redzams eksperimentālais un konstruktoru darbs ar "Sarmat".

Plānots, ka RS-28 "Sarmat" aizstāst raķetes R-36m "Vojevoda". Gaidāms, ka to ekspluatācija tiks sākta 2018. gadā.

Īpašo uzdevumu raķešu spēku dežūrdaļa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Raķete "Sarmat" radīs satraukumu ASV

Pirms dažām dienām rietumu presē sākās histērija sakarā ar Krievijas JKF aviācijas bāzes kuģu grupu, ko vada kreiseris "Admirālis Kuzņecovs". Pirms dažām dienām kuģu grupa devās cauri Lamanšam ceļā un Sīriju.

"Krievi nāk," — par to rakstīja The Sun un paskaidroja, ka "Vladimira Putina atomkuģi" dodas cauri Lamanšam, un Lielbritānijas JKS gatavojas celt trauksmi flotē.

Preses izdevumi pat sastādīja paši savus Krievijas kuģi pārtveršanas plānus.

Vakar, 25. oktobrī aviācijas bāzes kuģu grupa uzturējās Portugāles ūdeņos.

Ziņu lente
0