Krievija veido jaunu ballistisko raķeti

© Foto : Defense Ministry Press ServiceАтомная подводная лодка Северного флота "Северодвинск" в акватории Баренцева моря перед пуском крылатой ракеты "Калибр"
Атомная подводная лодка Северного флота Северодвинск в акватории Баренцева моря перед пуском крылатой ракеты Калибр - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts raķešu centrs izstrādā ballistisko raķeti piektās paaudzes raķešu zemūdenēm.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Jaunākā jūras ballistiskā raķete paredzēta pēdējās paaudzes kodolzemūdenēm "Haski" un nākotnē aizstāts stratēģijas sistēmu "Bulava", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu "Izvestija".

Балтийский флот проводит учения по спасению подводной лодки - Sputnik Latvija
Pentagons veido jūras dronu, lai sekotu zemūdenēm Baltijas jūrā

Valsts raķešu centra ģenerāldirektors un galvenais konstruktors Vladimirs Degtjars pastāstīja laikrakstam par pašreizējo darbu pie raķetes "Sarmat", kas ir paredzēta sauszemes karaspēkam, kā arī par valsts līgumu jūras ballistiskās raķetes izveidošanai.

"Pašlaik mēs veicam vairākus Aizsardzības ministrijas pasūtījumus, kas attiecas uz sauszemes un jūras ballistisko raķešu izstrādi. Tā ir jauna smaga ballistiskā raķete "Sarmat", kas tiks izmantota sauszemes grupējuma atjaunināšanai, kā arī jaunās eksperimentālās mašīnas konstruēšanas darbi," — sacīja laikrakstam Degtjars.

Kā norāda laikraksts, izstrādājot jauno Krievijas raķeti, jāņem vērā gaidāmo apdraudējumu pieaugumu saistībā ar ieplānoto ASV kodolieroču spēku atjaunināšanu, sākot ar 2020. gadu.

Ziņu lente
0