Austrijas ministrs aicina ES atteikties no sankcijām un TTIP līguma

© Sputnik / Maxim Blinov / Pāriet pie mediju bankasГорода Мира. Вена
Города Мира. Вена - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Austrijas lauksaimniecības ministrs uzskata, ka Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības līgums ir nepieņemams, turklāt pienācis laiks meklēt iespēju atteikties no sankciju politikas.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Eiropas Savienībai laiks meklēt iespējas atteikties no sankciju politikas, kas vērsta pret Krieviju, kā arī atteikties no bezperspektīvās vienošanās par tirdzniecības un investīciju partnerību (TTIP) ASV un ES starpā, paziņoja Austrijas lauksaimniecības ministrs Andrē Ruprehters, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Österreich.

Protesta akcija Eiropā pret Transatlantiskās tirdzniecības vienošanos (TTIP) - Sputnik Latvija
Vācijā notiek plaši mītiņi pret TTIP

Intervijā izdevumam viņš uzsvēra, ka situācija ar sankcijām, kas vērstas pret Krieviju, ir kļuvusi kritiska.

"Manuprāt situācija ir kritiska, jo ES Padome ieviesa sankcijas pirms diviem gadiem, taču neparedzēja to atcelšanas stratēģijas. Tagad mums no jauna ir jāiziet no šīs situācijas. Kanclera pienākums ir izdarīt spiedienu Briselē," – pavēstīja politiķis.

Ruprehters pauda, ka vienošanās par brīvo tirdzniecību ar ASV ir nepieņemama Austrijai.

"TTIP tā pašreizējā formā mums ir nepieņemams, tāpēc arī šajā jautājumā esmu gatavs atbildēt noraidoši. Nedomāju, ka līgumam ir kādas iespējas. Tas ir kā nosprādzis zirgs, kuru seglot vairs nevajag," – piezīmēja lauksaimniecības ministrs.

ES un ASV apspriež TTIP kopš 2013. gada jūlija. Runa ir par pasaulē lielākās beznodevu tirdzniecības zonas radīšanu, kuras patērētāju tirgus sasniegtu aptuveni 820 miljonus cilvēku. Vācijas, Francijas, Austrijas un Beļģijas amatpersonas jau iepriekš pauda neapmierinātību ar ASV valdības gatavibu nākt pretī Eiropas Savienībai atsevišķos topošā līguma punktos.

Ziņu lente
0