Boriss Džonsons uzskata, ka pārrunas Sīrijas jautājumā vairs nav iespējamas

© JOE KLAMAR / AFPМинистр иностранных дел Великобритании Борис Джонсон
Министр иностранных дел Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas ārlietu ministrs paziņojis, ka aviācijas uzlidojumi slimnīcām ir kara noziegums, kas padara neiespējamas tālākās pārrunas par situācijas noregulēšanu Sīrijā.

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons paziņojis, ka aviācijas uzlidojumi slimnīcām ir kara noziegums, kas padara neiespējamas tālākās pārrunas par situācijas noregulēšanu Sīrijā, vēsta RIA Novosti.

"Asada režīma nepārtrauktā cietsirdība pret Alepo iedzīvotājiem un Krievijas līdzdalība rīcībā, kas acīmredzami ir kara noziegums – slimīcu bombardēšanā – laikā, kad visiem zināms, ka tās ir slimnīcas un nekas cits, kā vien slimnīcas, padara neiespējamu miera sarunu atsākšanu," – teica Džonsons, uzstājoties Konservatīvās partijas konferencē svētdien.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs iepriekš intervijā telekanālam BBC World pavēstīja, ka Maskavas un Vašingtonas vienošanās Sīrijas jautājumā ir jāizpilda un Krievija to ievēros. Viņš uzsvēra, ka Krievija dara visu iespējamo, lai civiliedzīvotāji Sīrijā neciestu karadarbības rezultātā.

ASV pastāvīgā pārstāve ANO Samanta Pauere. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV pastāvīgā pārstāve ANO nosauca Krievijas darbības Sīrijā par "barbarismu"

Krievija vairākkārt apgalvojusi, ka, izvēloties mērķus aviotriecieniem Sīrijā, rūpīgi pārbauda izlūkdienestu informāciju, un tikai pēc tam pieņem lēmumu par aviācijas uzbrukumu. Iepriekš izteiktie pārmetumi, ka Krievija uzbrūkot civiliem objektiem Sīrijā, tāpat nekad nebija apstiprināti.

Arī Sīrijas armijas pārstāvji informēja, ka Sīrijas GKS nav uzbrukuši nevienam civilajam objektam vai ar civiliedzīvotājiem saistītam infrastruktūras objektam. SAR armija uzbrūk tikai militāriem mērķiem un teroristu grupējumiem pēc iepriekšējas izlūkošanas un rūpīgas novērošanas.

Ziņu lente
0