Slovākijas armija rezervistiem piedāvā 600 eiro gadā

© AP Photo / Stefan Pusks / TASRSlovāku armijas karavīri parādē Bratislavā. Foto no arhīva
Slovāku armijas karavīri parādē Bratislavā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slovākijas armija gatavo rezervistu armiju un sola maksāt rezervistiem 600 eiro gadā.

RĪGA, 27. augusts — Sputnik. Slovākijas armija izsludinājusi aktīvās militārās rezerves sagatavošanu, piektdien informēja valsts aizsardzības ministrs Peters Gaidošs, vēsta RIA Novosti.

Pašreiz militārās rezerves valstī nav. 2017. gadā plānots sagatavot pirmos 50 rezervistus. Par to visi rezervisti saņems 600 eiro gadā, teikts Bratislavas avīzes SME interneta vietnē.

"Līdz šim aktīvās rezerves sistēma pie mums nepastāvēja, un situācija ir jāmaina," — paskaidroja Gaidošs. Viņš pavēstīja, ka sagatavoto rezervistu skaits ir atkarīgs no armijas rīcībā esošajām finansēm. Pagaidām plānots 2017. gadā sagatavot 50 cilvēkus, bet līdz 2020. gadam — 257 cilvēkus. Rezervisti apgūs profesijas, kas noderētu arī miera laikā, piemēram, sapiera un ķīmiķa zināšanas. Armija viņus varētu izmantot dabas katastrofu situācijās gan valstī, gan aiz tās robežām.

Kad rezervists izies apmācību par 75%, viņš saņems 600 eiro gadā. Gadījumā, ja šie cilvēki tiks izsaukti, lai piedalītos militārajās mācībās vai palīdzībai dabas katastrofas apstākļos, viņi saņems atbrīvojumu darba vietā, un armija segs gan darba vietā nesaņemto algu, gan izmaksās atalgojumu atbilstoši militārajai dienesta pakāpei.

Obligātais kara dienests Slovākijā tika atcelts 2006. gadā. Pašlaik Slovākijas profesionālajā armijā dien apmēram 13 tūkstoši karavīru.

Ziņu lente
0