Klintone: Putins - globālā nacionālisma dižais krusttēvs

© AP Photo / Carolyn KasterASV Demokrātiskās partijas kandidāte Hilarija Klintone. Foto no arhīva
ASV Demokrātiskās partijas kandidāte Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Klintone kritizē savu sāncensi Donaldu Trampu par atbalstu Krievijai un Krimas atzīšanu, vienlaikus netieši kritizējot arī Vladimiru Putinu, apgalvojot, ka neviens ASV prezidents vēsturē nebūtu atbalstījis Krieviju tā, kā to dara Tramps.

RĪGA, 26. augusts — Sputnik. ASV Demokrātiskās partijas kandidāte Hilarija Klintone atkal asi kritizē savu sāncensi — republikāni Donaldu Trampu par "prokrievisku" pozīciju, un debašu karstumā nosauca prezidentu Vladimiru Putinu par "globālā radikālā nacionālisma krusttēvu."

"Mēs redzam, ka tāpat kā citi republikāņi, vēl viens republikāņu kandidāts turpina cildināt Putinu un virzīt prokrievisku politiku," — viņa sacīja, uzstājoties ar priekšvēlēšanu uzrunu Nevadā.

"Viņš turpina pazemot mūsu NATO sabiedrotos, atzīstot Krimas aneksiju, un atbrīvojot rokas Kremlim Austrumeiropā… Šā globālā zīmola, radikālā nacionālisma dižais krusttēvs — Krievijas prezidents Vladimirs Putins," — citē Klintoni The Washington Post.

Mihails Šeinkmans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Viedoklis
Hilarijai Klintonei diagnosticēta bīstama slimība

Viņa piebilda, ka tādi politiķi kā Donalds Tramps atgādina Putinu, un atzīmēja, ka Trampu atbalsta arī britu galēji labējais politiķis Naidžels Faradžs — viens no Brexit ideologiem.

Putina tēls arī agrāk ir parādījies Demokrātu partijas pārstāvju retorikā: iepriekš viņi apsūdzēja Krievijas specdienestus par viņu serveru uzlaušanu.

Informācija par pasta serveru uzlaušanu kļuva zināma 22. jūlijā, kad WikiLeaks vietne publicēja elektroniskas vēstules, kuras liecināja, ka partijas vadība aktīvi meklējusi iespējas atbalstīt Klintoni primāro vēlēšanu laikā un diskreditēt viņas galveno konkurentu priekšvēlēšanās — senatoru Bērniju Sandersu. Demokrātiskās partijas nacionālās komitejas priekšsēdētāja Debija Vasermane-Šulca 24. jūlijā bija spiesta paziņot par atkāpšanos no amata.

Hilarija Klintones vēlēšanu kampaņas štābā šo noplūdi izskaidroja ar Krievijas hakeru uzbrukumu. Tie esot uzlauzuši pasta serverus republikāņu prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa interesēs. Vēlāk vairāki partijas pārstāvji, tai skaitā arī ASV prezidents Baraks Obama vēstīja par hakeru iespējamo saistību ar Krievijas varas iestādēm, kā arī paziņoja, ka tas varētu būt izdevīgi ASV prezidenta amata kandidātam Donaldam Trampam.

Iepriekš Donalds Tramps pieprasīja atzīt par nelikumīgiem ārvalstu pārskaitījumus Klintonu fonda kontā un aicināja īpaši izmeklēt bijušās valsts sekretāres e-pasta lietu.

 

Ziņu lente
0